Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικό πρόβλημα με ευθύνη της κυβέρνησης

Δήλωση του Στ. Κριεζή, μέλους του Γραφείου Πόλης της ΚΟ Πειραιά και γραμματέα της Αχτίδας Κοκκινιάς - Κορυδαλλού

Μιλώντας στο «Ρ» ο Στέλιος Κριεζής, μέλος του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και γραμματέας της Αχτίδας Κοκκινιάς - Κορυδαλλού του ΚΚΕ επισήμανε, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός: «Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Είναι πολιτικό και παίρνει προεκτάσεις και έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο να πηγαίνουν στο Δήμο Νίκαιας για κατάσχεση από οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που φέρει ακέραιη την ευθύνη η πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που έχει φέρει σε αδιέξοδο το σύνολο των δήμων της χώρας με την παρακράτηση των πόρων στη λογική "βάλε φόρο για να έχεις".

Ο λαός της Νίκαιας ούτε αποδέχεται, ούτε πρόκειται να υλοποιήσει στην πράξη αυτή την πολιτική. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά του πρωθυπουργού έφτασαν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος της Νίκαιας με τα γνωστά χρέη και σαν επακόλουθο τις κατασχέσεις. Χρέη που είναι βεβαιωμένα εδώ και αρκετά χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι απορίας άξιο πώς τόσα χρόνια δεν είχαν κινηθεί διαδικασίες τέτοιου είδους και στους οκτώ τελευταίους μήνες θυμήθηκαν τα χρέη που σε μερικές περιπτώσεις δε βεβαιώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Τέτοια φαινόμενα δεν πλήττουν ούτε το κύρος του δημάρχου, ούτε είναι ικανά να βάλουν σε κουτάκια τον κοκκινιώτικο λαό. Εάν στο μυαλό τους έχουν προεκλογικά πυροτεχνήματα, καλό θα είναι να τα ξεχάσουν. Τη λογική της κυβέρνησης την ξέρουμε. Την ταχτική της τη γνωρίζουμε. Δεν μπορεί να τάζει τρισεκατομμύρια σε παροχές στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης - και να δημιουργεί το ερώτημα πού ξαφνικά τα βρήκε - και την ίδια στιγμή να οφείλει αυτά που οφείλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν είναι στις προθέσεις της να τα δώσει.

Τέτοιου είδους εξελίξεις θα αντιμετωπιστούν με τον ανάλογο τρόπο από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά και από τον κοκκινιώτικο λαό. Δεν μπορεί στις 15 Σεπτέμβρη να προετοιμάζεται να κάνει εγκαίνια ο πρωθυπουργός στο Σπίτι της Αρσης Βαρών σε μια, όπως λένε, Ολυμπιακή πόλη και την ίδια στιγμή να παραμονεύει ο κίνδυνος ο δήμαρχος της πόλης να οδηγηθεί στις φυλακές στην προσπάθειά του να υπερασπίσει την περιουσία του κοκκινιώτικου λαού. Ο λαός της πόλης θα δώσει την απάντησή του στις ερχόμενες εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ