Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... φθηνά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ, ήταν φθηνός ο Αύγουστος, κατά τους κυβερνώντες, που διαπιστώνουν ελαφρά μείωση του πληθωρισμού τον προηγούμενο μήνα. Τότε γιατί ...γκρινιάζουν όλοι όσοι επέστρεψαν από διακοπές για αυτά που πλήρωσαν;

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν παρατηρήθηκε φέτος κανένα ρεύμα Ελλήνων τουριστών προς τη Χαβάη ή τη Φλώριδα, οπότε μάλλον για την εγχώρια ακρίβεια είναι οι διαμαρτυρίες.

Οσο για το Σεπτέμβρη, μόνον οι αυξήσεις στα δίδακτρα και τα σχολικά είδη μπορούν να στείλουν τον πληθωρισμό στα ύψη. Πόσο, μάλλον, οι ανατιμήσεις που περιμένουμε σε τρόφιμα, καύσιμα και υπηρεσίες.

Αν σκέφτεται το υπουργείο Ανάπτυξης κάτι πιο σοβαρό από την παρουσία του Κίμωνα Κουλούρη στα απογευματινά δελτία ειδήσεων, ας μας το πει. Αλλιώς ας μην μπαίνουν στον κόπο να κάνουν αριθμητικές αλχημείες.

ΕΧΕΙ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, αλλάξει κάτι στη ζωή μας, μετά τα όσα είπε ο Κώστας Σημίτης στη Θεσσαλονίκη; Εχει ανακοινωθεί κάτι σημαντικό, που δίνει ...νέα πνοή στον τόπο και δεν το αντιληφθήκαμε;

Μάλλον όχι. Εκτός κι αν οι υπουργοί της κυβέρνησης, που μιλούν με τα καλύτερα λόγια σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, εννοούν το διαχωρισμό που έκανε σε «δίκαια» και «απαράδεκτα» αιτήματα κοινωνικών ομάδων.

Προφανώς, αυτή η ταύτιση του «δίκαιου» των αιτημάτων με τον κυβερνητικό προγραμματισμό είναι αυτό που λένε στο ΠΑΣΟΚ κοινωνικό πρόσωπο: Σωστό είναι μόνον ό,τι συμφωνεί μαζί τους.

ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΑ καθίζηση έγινε χτες στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Δελφών. Μόλις δυο μέτρα, δηλαδή μικροπράγματα. Οταν ζεις σε μια χώρα, όπου ξαφνικά ένας δρόμος μπορεί να ανοίξει και να βρεθείς «στα Τάρταρα», το προαναφερόμενο θεωρείται ...πταίσμα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ