Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Συνεχίζεται η δίωξη του ΙΚΑ σε αιρετούς»

Τη συνεχιζόμενη δίωξη σε βάρος αιρετών του δήμου Νίκαιας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμος. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεχίζεται η δίωξη του ΙΚΑ σε βάρος αιρετών του Δήμου Νίκαιας και την προσωπική τους περιουσία. Συγκεκριμένα, παρότι πρωτόδικα η δημοτική σύμβουλος Νίκαιας Ποζατζίδου Πανδώρα είχε δικαιωθεί, το ΙΚΑ με έφεσή του έρχεται και της ζητά να καλύψει χρέη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας, χρέη που αντιστοιχούν χρονικά σε μια περίοδο που η ίδια όχι μόνο δεν ήταν Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, αλλά ούτε καν Δημοτική Σύμβουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκκρεμότητες για χρέη της προηγούμενης δεκαετίας που αμφισβητούνται και έχουν ακολουθήσει το δρόμο της οριστικής επίλυσης από τα διοικητικά δικαστήρια. Χρέη για τα οποία όχι μόν δεν ευθύνεται καθόλου η σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά, και έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΤΕΒΕ, αφού οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στο δήμο με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Γι' αυτές τις συμβάσεις των εργαζομένων του Πνευματικού Κέντρου έχει αποφανθεί το Ελεγκτικό Συμβούλιο και μόνο ως συμβάσεις μίσθωσης έργου μπορεί να θεωρηθούν ως προς το ΙΚΑ. Η στάση του ΙΚΑ τελικά στρέφεται ενάντια στην πολιτική δράση. Μάλιστα, είναι η πολλοστή φορά που το ΙΚΑ διώκει αιρετούς της Δημοτικής Αρχής Νίκαιας για χρέη προηγούμενων διοικήσεων και με απειλή κατάσχεσης των σπιτιών τους.

Θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του ΙΚΑ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες:

Πού ήταν τόσα χρόνια όταν δημιουργούνταν τα χρέη; Πώς είναι δυνατόν να έχουν βγει στον πλειστηριασμό τα σπίτια της Δημοτικής Συμβούλου και πρώην Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κας Ποζατζίδου και παλαιότερα του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Γ. Αγγελινιάδη, για χρέη που δημιουργήθηκαν πριν μια δεκαετία, όταν κανείς από τους δυο δεν ήταν καν Δημοτικός Σύμβουλος;

Η δημοτική Αρχή Νίκαιας απαιτεί να σταματήσει κάθε μορφής δίωξη, η οποία μάλιστα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, όταν ισχύουν "δυο μέτρα και δυο σταθμά". Στο θέμα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση η κυβέρνηση, η Διοίκηση του ΙΚΑ και τα Οργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ