Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10299

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «FRIENDSHIPGAZ»
Οι ένοχοι για το φονικό δεν μπορούν να κρυφτούν

Με συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι ο θάνατος των 8 εργαζομένων οφείλεται σε παραλείψεις της εργοδοσίας, που θα μπορούσε να είχαν στοιχίσει περισσότερες ζωές.


ΣΕΛ.  19
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολλές οι εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης

Τις ημέρες πραγματοποίησης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, θα γίνουν 12 εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των 90 ξένων αντιπροσωπειών.


ΣΕΛ.  6  -  7

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ στο δρόμο ανάπτυξης που παλεύει το ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Η πρόταση διεξόδου από την κρίση που κάνει το ΚΚΕ, είναι ανάκαμψη του κινήματος, ενιαίος αγώνας, ενιαίο μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, με όλες τις μορφές πάλης που αποφασίζουν, με αιτήματα που διασφαλίζουν τα δικαιώματα που έχουν και να αποσπάσουν κατακτήσεις. Αυτό να εκφραστεί και με καταδίκη στις εκλογές των κομμάτων που κυβέρνησαν

Υπάρχουν δύο επιλογές αντιμετώπισης της κρίσης. Η μία είναι της κυβέρνησης και κάθε κόμματος που πολιτεύεται στα πλαίσια της ευρωενωσιακής αγοράς, της ευρωενωσιακής πολιτικής, ακόμα και αν κάνει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση: Να εξασφαλίσει, είτε μέσω των τραπεζών είτε άμεσα, τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων ότι θα αντέξουν τον ανταγωνισμό από τις ομοειδείς τους επιχειρήσεις των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα μπορέσουν πάλι να βάλουν σε κυκλοφορία το κεφάλαιο, στην παραγωγή, να διατηρήσουν τα κέρδη, να μη χάσουν τα μερίδια αγοράς.

Η άλλη επιλογή είναι αυτή που προβάλλει και παλεύει το ΚΚΕ, να θωρακιστεί το λαϊκό κίνημα, να μη χάσει και άλλα ο λαός, διότι ήδη έχει χάσει πολλά. Η άμυνα σήμερα δεν αποτελεί καμία λύση. Πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, να αξιοποιήσει την κρίση για να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο σ' ένα κυβερνητικό κόμμα αλλά σ' ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η άλλη επιλογή. Η στάση απέναντι στα μονοπώλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι κρίσιμο ζήτημα. Η στάση απέναντι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα καθορίζει και το σήμερα και το αύριο.


ΣΕΛ.  9  -   13

Eurokinissi

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καμιά παραχώρηση στο όνομα της κρίσης

Με συσκέψεις, περιοδείες, μαζικές συγκεντρώσεις και άλλες μορφές, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν τις καθημερινές, συντονισμένες παρεμβάσεις με στόχο την οργάνωση του αγώνα, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση, να βγουν στην αντεπίθεση με επιθετικά αιτήματα. Εκατοντάδες μεταλλεργάτες, εργαζόμενοι στη Ζώνη και τη χαλυβουργία διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.), καθώς η αναμέτρηση στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς οξύνεται.


ΣΕΛ.  17


Προβοκατόρικο χτύπημα στα γραφεία του «Ρ» και της «ΣΕ»

ΣΕΛ.  3
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά

ΣΕΛ.  23
ΒΟΛΟΣ
Περήφανη απάντηση στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές

ΣΕΛ.  3
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Κι άλλη 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  16
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ληστρική επιδρομή στα λαϊκά νοικοκυριά!

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ