Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10300

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμμετοχή 90 ξένων αντιπροσωπειών και διοργάνωση εκδηλώσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης

Με τη συμμετοχή 90 ξένων αντιπροσωπειών, που παίρνουν μέρος στις εργασίες του 18ου Συνεδρίου, θα γίνουν 12 εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής, στην Πάτρα, στη Λάρισα και τη Χαλκίδα.


ΣΕΛ.  3

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ σημαίνει κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης

ΚΚΕ: Αγώνας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας, με όλο το απαραίτητο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για την Υγεία και κατάργηση κάθε είδους πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης

Την ανάγκη να προσανατολιστεί ο απεργιακός αγώνας των γιατρών σε αιτήματα και στόχους πάλης μακριά από το άρμα των ευρωενωσιακών οδηγιών, αναδεικνύουν οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ και του ΠΑΜΕ στον κλάδο, στο πλαίσιο της απεργίας το τριήμερο 17, 18 και 19 του Φλεβάρη.

Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Συνυπεύθυνο είναι και το ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε αυτήν την πολιτική και, πέρα από δημαγωγικές κορόνες, τη στηρίζει και σήμερα. Υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, ενώ εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γιατρών, σκοπίμως τους κρύβει ότι οι οδηγίες της ΕΕ για το ωράριο εργασίας τους, που κόπτεται για την εφαρμογή τους, οδηγούν, ουσιαστικά, στην επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.


ΣΕΛ.  11

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Να δεσμευτεί για την ανάκληση όλων των απολύσεων που έκανε στα τέλη του Γενάρη, ανάγκασε την εργοδοσία ο αγώνας των εργαζομένων στον «Κατσέλη» (φωτ. από την πρόσφατη κινητοποίηση). Σε συνάντηση που είχε με το επιχειρησιακό σωματείο, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι οι τρεις από τους απολυμένους θα επαναπροσληφθούν άμεσα, ενώ, αντίστοιχα, θα δρομολογηθεί η επιστροφή στη δουλειά και για τους άλλους δύο. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε, ακόμα, ότι δε θα γίνει μείωση προσωπικού μέσα στο 2009.


ΣΕΛ.  13


ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Στο όνομα της κρίσης νέα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη

ΣΕΛ.  14
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ανελέητο κυνηγητό από ΕΕ - κυβερνήσεις

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ