Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανασύνταξη του κινήματος

Οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις ανέδειξαν, πιο καθαρά, την ανάγκη ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος και ενίσχυσης του αγωνιστικού πόλου του. Ανταποκρινόμενες σ' αυτή την ανάγκη οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν πανελλαδική αγροτική σύσκεψη - πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας - στην οποία θα συζητηθεί αυτό το ζήτημα και θα καθοριστούν οι ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Την πρωτοβουλία στηρίζει η ΠΑΣΥ, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης που προβάλλει το συνεπές αγροτικό κίνημα.

Η συζήτηση στην πανελλαδική σύσκεψη θα στηριχτεί στο ψήφισμα του μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο εκφράζει τα πραγματικά προβλήματα και τις ουσιαστικές διεκδικήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, αναδεικνύει τις αιτίες των αγροτικών προβλημάτων που βρίσκονται στην ΚΑΠ και, γενικότερα, στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, δίνει συνέχεια και προοπτική στους αγώνες. Το μπλόκο της Νίκαιας εξέφρασε τη γραμμή σύγκρουσης με την αντιαγροτική πολιτική. Αυτή η γραμμή σύγκρουσης είναι σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής στην ΚΑΠ που εκφράζουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ και αγροτοσυνδικαλιστές του «ευρωμονόδρομου», όπως αυτοί που έστησαν το μπλόκο των Τεμπών, καθώς και τα μπλόκα από τα οποία συγκροτήθηκε η λεγόμενη Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, οι οποίοι έδρασαν για την υπονόμευση της κινητοποίησης.

Η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με την αναζωογόνηση, την ανασυγκρότηση, τη μαζικοποίηση και την ισχυροποίηση των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και τη δημιουργία νέων συλλόγων, αλλά και Επιτροπών Αγώνα, εκεί που δεν υπάρχουν. Και προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι η ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου του αγροτικού κινήματος, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ. Αλλά, όπως υπογραμμίζει η ΠΑΣΥ, η πείρα και των κινητοποιήσεων δείχνει ότι οι αγώνες, όσο μαζικοί κι αν είναι, από μόνοι τους δεν αρκούν για να αποτρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Χρειάζεται, επομένως, η πάλη να στοχεύει στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής, που θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, η οποία θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας, στηριζόμενη στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου για αποκλειστικά δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αναβάθμιση της ζωής τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ