Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10298

ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ρίχνουν την ευθύνη στους σκοτωμένους εργάτες!

Πρόκληση για όλη την εργατική τάξη αποτελεί το τελικό κείμενο της πραγματογνωμοσύνης, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χτες, για το πολύνεκρο φονικό που βούτηξε στο αίμα τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το απόγευμα της 24ης Ιούλη του 2008.


ΣΕΛ.  19

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου
  • Ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία. Την επόμενη Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου. Και τα δύο κείμενα των Θέσεων της ΚΕ υπερψηφίστηκαν
  • Εχουν προσκληθεί και έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 90 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα από 72 χώρες από όλο τον κόσμο
  • Η προσυνεδριακή δουλειά ήταν μια ζωντανή και ουσιαστική σε βάθος συζήτηση, με θεωρητική και πρακτική γενίκευση της πείρας από τη δράση μας και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείκτη της ωρίμανσης του ΚΚΕ, μέσα στις σύγχρονες και σκληρές συνθήκες.
  • Η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια συμμετοχή Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων δείχνει το ενδιαφέρον για το Συνέδριο, αλλά και ότι ένα από τα δύο θέματα είναι οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα.
  • Στην προσυνεδριακή περίοδο αποκρυσταλλώθηκε η σημαντική δουλειά της ΚΝΕ στην ανανέωση των γραμμών του Κόμματος και, κυρίως, στην ανανέωση των Οργάνων και στο Σώμα των συνδιασκέψεων με νέους και νέες στην ηλικία, που έχουν δοκιμαστεί στο καμίνι της πάλης.
  • Στη συζήτηση για το σοσιαλισμό έγινε ένα σημαντικό βήμα στη συνένωση της θεωρητικής και πρακτικής δουλειάς. Αποδείχτηκε ότι η υπόθεση της μελέτης του σοσιαλισμού δεν είναι υπόθεση κάποιων επιστημόνων, είναι πριν από όλα όλων των μελών του Κόμματος.

ΣΕΛ.  6   -   10


ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ - ΓΣΕΕ
Απόλυτα συντονισμένοι στην αντεργατική επίθεση

Η Κομισιόν «συστήνει» και η κυβέρνηση εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα, που νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.


ΣΕΛ.  21
ΠΑΣΥ
Παναγροτική σύσκεψη το Σάββατο

ΣΕΛ.  14
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Αρχίζουν σήμερα 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  18
ΒΟΛΟΣ
Να ξεκουμπιστούν τα ΝΑΤΟικά πλοία

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν πάνε όλα τα χρήματα στους πυρόπληκτους!

ΣΕΛ.  35

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ