Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι με ευθύνη της κυβέρνησης

Αντιμέτωπη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και με το μηχανισμό της κυβέρνησης στο σύλλογο εργαζομένων του δήμου, δηλαδή την ΠΑΣΚΕ, είναι η δημοτική αρχή της Νίκαιας. Δε φτάνει που έχει περάσει μία βδομάδα χωρίς να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τη δημοτική αρχή Νίκαιας για άμεση καταβολή των οφειλών του υπουργείου στο δήμο, έρχεται από πάνω και η ΠΑΣΚΕ να υποδείξει τη δημοτική αρχή σαν αιτία που δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι! Αυτοί δηλαδή που απείχαν προκλητικά και από την τελευταία αγωνιστική κινητοποίηση του δήμου στο υπουργείο, ζητούν τώρα και τα ρέστα.

Χτες, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών στην οποία αφού υπενθυμίζει τις οφειλές του υπουργείου, επισημαίνει πως το αίτημα για πάγωμα των τοκοχρεολυσίων αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Παράλληλα, διεκδικεί αύξηση σταθερά (κάθε μήνα) της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και απόδοση των «παράνομα» παρακρατηθέντων πόρων από την πόλη.

Κι ενώ η δημοτική αρχή δίνει αγώνες για την καταβολή των οφειλομένων από την κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος με μόνιμες και οριστικές λύσεις, η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων συνεχίζει να λασπολογεί επιχειρώντας να κάνει το μαύρο άσπρο ώστε να βγάλει λάδι την κυβέρνηση. Μέσα από σχετική ανακοίνωση προσπαθεί προκλητικά να προκαλέσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους και να δείξει σα μοναδικό εχθρό τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο.

Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που η δημοτική αρχή διοργανώνει κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα. Δηλαδή, η ΠΑΣΚΕ σπεύδει να υπονομεύσει κάθε διεκδίκηση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της Κοκκινιάς.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει την ανακοίνωση των υποταγμένων συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, πρόκληση, καθώς «επιχειρεί να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση», «να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο δημοτικής αρχής - εργαζομένων». «Τους παραδίδουμε, τονίζει, στον Κοκκινιώτικο λαό που και μνήμη έχει και ξέρει να αγωνίζεται για την πόλη του». Τέλος, καλεί το λαό της Κοκκινιάς και τους εργαζόμενους σε κοινή δράση «για να σπάσουμε την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ