Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση

Μεγάλο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Μύρινα της Λήμνου, το Σάββατο 15 Μάρτη.

Κάτοικοι και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παλλημνιακής Επιτροπής της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας για να πουν «όχι» στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με πρωτοβουλία των συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, ζωγράφισαν και έγραψαν σχετικά πανό και πικέτες, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν ο Επαρχος Λήμνου, οι δήμαρχοι Μύρινας, Μούδρου και Ν. Κούταλης, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Κεραμίδης Δημήτρης, η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Φώτου Φωτεινή, ενώ ποίημα «προς την Αμερικανίδα μάνα» απήγγειλε ο Σπύρος Παπασπυράτος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Παλλημνιακής Επιτροπής της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» Σούρης Θανάσης, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και την κυβερνητική διγλωσσία.

Στο τέλος του συλλαλητηρίου εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους σχετικό ψήφισμα που απευθύνεται στους ηγέτες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ακολούθησε δυναμική πορεία στην αγορά της Μύρινας, όπου κυριάρχησαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ