Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η απεργία σε Στερεά - Εύβοια

Σε παγκινητοποίηση εργαζομένων, νεολαίας και λαού, την Παρασκευή 21 Μάρτη καλούν εργατικά κέντρα, συνδικάτα εργαζομένων και άλλοι φορείς στη Στερεά - Εύβοια, για να εκφραστεί η λαϊκή αντίδραση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και για να διατρανωθεί η απόφαση για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, που την ίδια μέρα θα μπαίνουν σε αμφισβήτηση στην Εαρινή Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας με τη συμμετοχή πολλών φορέων ΕΒΕ, αγροτών και πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ έχει προκηρυχτεί και απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, στην Πλατεία Λαού της Αμφισσας. Επίσης, οι επαγγελματικές οργανώσεις των ΕΒΕ και Εμπόρων έχουν συμφωνήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων από το πρωί ως το μεσημέρι.

Παρόμοια απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει και το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, με απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η ΠΑΣΥ και ταξικά συνδικάτα, καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και αγρότες στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Λαού της Λαμίας, στις 10.30 το πρωί.

Κατώτερες των περιστάσεων και των αντιπολεμικών και αγωνιστικών διαθέσεων των εργατοϋπαλλήλων στάθηκαν για μια φορά ακόμα, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα Εργατικά Κέντρα Χαλκίδας, Λιβαδειάς και Θήβας, που (τα δύο πρώτα) αποφάσισαν, συμβαδίζοντας με τους υποταγμένους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, απλώς, στάση εργασίας.

Στη Χαλκίδα, το ΠΑΜΕ, η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων και Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αγοράς.

Σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις στη Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ. και στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ. καλεί εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες το ΠΑΜΕ και σωματεία των δύο πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ