Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Επιστολή στην Ελληνική Προεδρία της ΕΕ

Με την επιστολή θέσεων και αιτημάτων προς την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ ολοκληρώθηκε η Λαϊκή Αντισύνοδος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «ΟΧΙ στον πόλεμο στο Ιράκ. ΟΧΙ στο μιλιταρισμό, ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για μια Ευρώπη της Ειρήνης δίχως ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, αμερικάνικες βάσεις και πυρηνικά».

Η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στην επιστολή που απέστειλε προς την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, αναφέρει ότι υποστηρίζει τις απεργίες που έχουν αναγγελθεί από πολλά συνδικάτα για τις 21 Μάρτη, όπως και για την πρώτη μέρα του πολέμου, στην περίπτωση που ξεσπάσει. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις και δράσεις που αποσκοπούν στο μπλοκάρισμα και παρεμπόδιση των ΝΑΤΟικών και αμερικανικών βάσεων, όπως και της μεταφοράς υλικού και τις άλλες διευκολύνσεις που έχουν δώσει στις ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Απαιτεί να μην επιτραπεί στις ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί η γη, η θάλασσα και ο αέρας της πατρίδας μας για τις επιχειρήσεις τους. Να σταματήσει αμέσως κάθε διευκόλυνση. Να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ευρώπη. Και καλεί τους λαούς και τις προσωπικότητες, τους αξιωματικούς και τους φαντάρους να αντισταθούν και να μην πειθαρχήσουν στα προστάγματα των ιμπεριαλιστών, όταν μάλιστα θεωρούνται παράνομα ακόμα και από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ειδικότερα στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Είμαστε αντίθετοι στην αποστολή στρατευμάτων του Ευρωστρατού στην ΠΓΔΜ προς αντικατάσταση των ΝΑΤΟικών, η οποία στην ουσία θα απελευθερώσει επιπλέον δυνάμεις για τον πόλεμο ενάντια στο λαό του Ιράκ.

Ζητάμε από την Προεδρία της ΕΕ να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Κόλπο. Απαιτούμε η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ να ζητήσει από όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να υποστηρίζουν ανοιχτά την απαίτηση του φιλειρηνικού κινήματος για βέτο στον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις κινητοποιήσεις και δράσεις που αποσκοπούν στο μπλοκάρισμα και παρεμπόδιση των ΝΑΤΟικών και αμερικάνικων βάσεων, όπως και της μεταφοράς υλικού και τις άλλες διευκολύνσεις που έχουν δώσει στις ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους αγωνιστές της ειρήνης που αντιμετώπισαν την καταστολή στις ΗΠΑ και την Τουρκία - καλούμε την Προεδρία της ΕΕ να καταδικάσει τη χρήση βίας ενάντια σε διαδηλωτές και να ζητήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό. Καταγγέλλουμε την πράξη της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το HADEP, ζητάμε την ακύρωση της πράξης αυτής και την αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων για το λαό και τις οργανώσεις του.

Απαιτούμε να μην επιτραπεί στις ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί η γη, η θάλασσα και ο αέρας της πατρίδας μας για τις επιχειρήσεις τους. Να σταματήσει αμέσως κάθε διευκόλυνση. Απαιτούμε να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ευρώπη

Απαιτούμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση όλων των πυρηνικών όπλων από τις χώρες της Ευρώπης.

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στον πόλεμο που έχει κηρυχτεί στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στις χώρες της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στη μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο!»(2022-10-13 00:00:00.0)
Επιστολές στρατευμένων(2018-11-21 00:00:00.0)
Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» ΝΑΤΟικών βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό(2017-06-01 00:00:00.0)
Την Κυριακή στη Ρεντίνα(1999-05-14 00:00:00.0)
Γενικός ξεσηκωμός για το σταμάτημα του πολέμου(1999-05-04 00:00:00.0)
"Κατηγορώ" για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ(1999-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ