Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάρτη 2003 - αριθ. φύλλου: 8526

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ άρχισε! Αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να σταματήσει ή και να δυσκολευτεί το οπλισμένο χέρι των δολοφόνων! Αυτό είναι το λαϊκό χρέος.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η υποχρέωσή μας απέναντι στην ειρήνη απαιτεί την ένταση του αγώνα ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας! Να γυρίσουν πίσω τα πολεμικά πλοία από την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο! Καμιά διευκόλυνση! Η συμμετοχή της Ελλάδας στον άδικο πόλεμο είναι συμμετοχή στη σφαγή του ιρακινού λαού! Κανένας σεβασμός στις αντιλαϊκές συμφωνίες με τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ταυτίζουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, που ωφελείται από τη συμμετοχή ή τη στήριξη στον πόλεμο, με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Γι' αυτό συμφωνούν και στη συμμετοχή. Να συγκληθεί αμέσως η Βουλή. Να αναλάβουν την ευθύνη τα κόμματα και οι βουλευτές, να απαντήσουν στο ερώτημα: «ναι ή όχι στην ελληνική συμμετοχή;». Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άνοιξαν μεγάλους λογαριασμούς με τον ελληνικό λαό και πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.

Ολοι στους δρόμους με κάθε τρόπο: Με διαδηλώσεις, απεργίες, συγκεντρώσεις, οργανωμένες διαμαρτυρίες το τριήμερο Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο και στη συνέχεια.

Η πάλη για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο είναι πάλη και κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Συνδέεται με το λαϊκό αγώνα για το εισόδημα, τα δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην Παιδεία. Τα βάρη του πολέμου θα τα ρίξουν στις πλάτες του λαού.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα πληρώσουν πολύ ακριβά τις συνέπειες αυτού του πολέμου. Οταν ένας λαός θέλει, μπορεί!

ΑΘΗΝΑ 18/03/2003

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΕΡΓΑΤΕΣ- ΑΓΡΟΤΕΣ- ΕΒΕ
Πανελλαδική απεργία στις 21 Μάρτη
  • Πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, 21 Μάρτη. Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία
  • Κλειστά τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες, με βάση την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ. Στους δρόμους και οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας

ΑΘΗΝΑ
Πρόγραμμα αντιπολεμικής δράσης

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:

  • Στις 11 το πρωί: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Στις 4 το απόγευμα: Ολοι στην αμερικάνικη πρεσβεία

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:

  • Στη 1 το μεσημέρι: Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ