Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΗΠΑ-λληλοι του Μπους!

Ε, ναι, λοιπόν! Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ...ΗΠΑ-λληλοι του Μπους! Είναι συνένοχοι σε ένα ακόμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας! Ο λόγος για την ελληνική κυβέρνηση. Την ελληνική κυβέρνηση, που χτες απέδειξε ότι τα συγχαρητήρια που της απέστειλε πρόσφατα ο Μπους δεν τα απέστειλε τυχαία.

***

Το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης, ο εκπρόσωπός του, ο κ. Πρωτόπαππας, λίγες ώρες μετά το δολοφονικό τελεσίγραφο των Αζορών, το δήλωσαν απερίφραστα: Γι' αυτούς οι «υποχρεώσεις» τους έναντι των Αμερικάνων είναι υπέρτερες(!) των υποχρεώσεων που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό, ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας (και όχι μόνον) είναι υπέρτερες ακόμα και από το δικό τους «Διεθνές Δίκαιο»!

Οι συμφωνίες τους με τους Αμερικάνους είναι το τελευταίο τους φτηνό «άλλοθι», για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή, την ενοχή, τη συνενοχή τους σε ένα έγκλημα, το βούτηγμα των χεριών τους στο αίμα εκατοντάδων χιλιάδων αθώων!

***

Ο πόλεμος είναι παράνομος, αλλά εμείς θα διευκολύνουμε τις ΗΠΑ να τον εξαπολύσουν! Εμείς θα «τιμήσουμε»(!) την υπογραφή μας και θα διευκολύνουμε τους Αμερικάνους να ισοπεδώσουν τα πάντα! Αυτή ήταν η χτεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου!

Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν δεν υπήρχε, οι ιμπεριαλιστές θα έπρεπε να το έχουν ...εφεύρει! Είναι το κόμμα, που τα στελέχη του έχουν καταστήσει την υποκρισία μια λέξη, η οποία δεν αρκεί να περιγράψει την ασυδοσία του ψεύδους που αυτό το κόμμα εκπροσωπεί. Απευθύνθηκαν στο λαό κατά καιρούς με συνθήματα, όπως «Αλλαγή» και «Εκσυγχρονισμός». Αλλά η μοναδική σταθερά του ΠΑΣΟΚ είναι το «και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι»! Είδαμε τα στελέχη της κυβέρνησης να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και να κάνουν και δηλώσεις υπέρ της ...ειρήνης, την ώρα που στο ΝΑΤΟ ψηφίζουν υπέρ του πολέμου!

Ακόμα και στα ζητήματα ζωής και θανάτου, αυτοί ψηφοθηρούν! «Μαυρογιαλούροι», ακόμα και στον πόλεμο!

***

Εχουμε συμφωνίες με τις ΗΠΑ, λένε. Μα, και άλλες χώρες έχουν. Για παράδειγμα, μόλις χτες ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου δήλωσε ότι καμία από τις συμφωνίες της δικής του χώρας με τις ΗΠΑ δε θα εφαρμοστεί, διότι οι συμφωνίες αυτές δεν υπαγορεύουν στη χώρα του να παράσχει διευκολύνσεις σε έναν παράνομο πόλεμο!

Εχουμε συμφωνίες με τις ΗΠΑ, λένε οι κυβερνώντες. Μα, δεν τους ζήτησε κανείς να γίνουν κομμουνιστές. Δεν τους ζήτησε κανείς να πράξουν κάτι περισσότερο, πέρα από ό,τι υπαγορεύουν η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο και το Διεθνές Δίκαιο.

Το ΠΑΣΟΚ μάς εμπλέκει σε μια διεθνή τραγωδία. Το ΠΑΣΟΚ μάς εμπλέκει σε μια μεγάλη ατιμία. Αλλά η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, που δεν μπορεί να μετέχει σε μεγάλες ατιμίες, όπως έλεγε ο (δικός τους) «εθνάρχης» Βενιζέλος.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζει την Κούβα στη μάχη ενάντια στον αποκλεισμό(2006-11-15 00:00:00.0)
Εμπλοκή στρατού στο Ιράκ(2004-09-30 00:00:00.0)
Υποκρισία = ΠΑΣΟΚ(2003-03-21 00:00:00.0)
Τι θα κάνετε με τις «διευκολύνσεις»;(2003-03-19 00:00:00.0)
Υποκρισία και συνενοχή!(2003-03-16 00:00:00.0)
Τι λέει ο κ. Παπαντωνίου;(2003-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ