Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Απεργούν οι πάντες στις 21 Μάρτη

Στους δρόμους βγαίνουν ενωμένοι εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες

Απεργία. Μ' αυτή την απόφαση δεδομένη, βαράνε πλέον όλα τα σφυριά για τις δύο ημέρες που απέμειναν μέχρι την 24ωρη πανελλαδική απεργία που ξεκινάει από τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Μάρτη. Εκατοντάδες είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, που, μαζί με τις 9 Ομοσπονδίες και τα 24 Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει αποφάσεις απεργίας για εκείνη την ημέρα. Την ίδια μέρα, το απεργιακό μέτωπο δυναμώνει και με την απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών σε όλη τη χώρα να «κατεβάσουν ρολά», ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και ενώνουν τη φωνή τους, με αυτή των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων.

Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες αλλά και μαθητές, φοιτητές σπουδαστές στις 21 Μάρτη θα βρεθούν όλοι μαζί στους δρόμους, θα υψώσουν φωνή αντίστασης στη σφαγή του ιρακινού λαού, που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους. Θα διεκδικήσουν, την ώρα που θα συνεδριάζουν οι ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Στην παγκινητοποίηση της Παρασκευής, εκ των πραγμάτων, εκτός από τα ιδιαίτερα αιτήματα εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Ταυτόχρονα, τα συνδικάτα βρίσκονται και σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε την πρώτη μέρα κήρυξης του πολέμου να κατέβουν όλοι στους δρόμους με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την Παρασκευή, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία. Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Πειραιά θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όμως, θα συνεχίζεται να απλώνεται το μήνυμα της απεργίας με περιοδείες μέσα στους χώρους δουλιάς, γενικές συνελεύσεις, στήσιμο επιτροπών αγώνα και με ξεχωριστές αποφάσεις για απεργία.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα, συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, για να εξετάσει οργανωτικά μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.

Στις αποφάσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, που έχουν πάρει μέχρι σήμερα απόφαση για απεργία, προστέθηκε και αυτή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Να σημειώσουμε ότι σε συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει όλα τα μέλη τους και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Ηδη, αποφάσεις για 24ωρη πανεργατική απεργία έχουν πάρει και καλούν σε συμμετοχή τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Φαρμάκου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Λογιστών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στις Περιφέρειες. Καθώς και τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Νάουσας, Σάμου, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Φωκίδας, Χανίων, Λασηθίου, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Πύργου, Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αλμυρού, Φαρσάλων. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Ακόμα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, έχουν καλέσει: Το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, το Συντονιστικό Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Ικαρίας και το Συντονιστικό Σωματείων Θάσου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ