Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Δημοκρατία»

Ο Μπους, ο άνθρωπος που ήρθε δεύτερος σε ψήφους και τον διόρισε Πρόεδρο ένα δικαστήριο μιας πολιτείας που κυβερνήτης ήταν ο αδερφός του, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ολόκληρο τον κόσμο και μαζί τους Αμερικανούς πολίτες, που παρ' όλη την πλύση εγκεφάλου απαντούν σε ποσοστό άνω του 60% ότι συμφωνούν με ένα πόλεμο κατά του Ιράκ μόνο εφόσον έχει την έγκριση του ΟΗΕ.

Ο Αθνάρ, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον ισπανικό λαό που μόλις προχτές κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις ότι σε ποσοστό άνω του 90% αντιτίθεται στον πόλεμο.

Ο Μπλερ, αυτό το θλιβερό ΗΠΑ-λληλάκι της «κεντροαριστεράς», κηρύσσει τον πόλεμο, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το ίδιο του το κόμμα και κυρίως το βρετανικό λαό που πρωτοστατεί στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Ο κ. Σημίτης, πρωθυπουργεύει μιας χώρας που ο λαός της, σε ποσοστό 99,9% λέει όχι στον πόλεμο, όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, αλλά εκείνος παρέχει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ για να διεξαγάγουν αυτόν τον παράνομο πόλεμο.

***

Αλήθεια, τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να μιλήσουμε για την πλήρη αναντιστοιχία ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα, από τη μια μεριά, και στα «έργα» των ιθυνουσών πολιτικών τάξεων, από την άλλη, στις χώρες της κοινοβουλευτικής «Δημοκρατίας»;

Αλήθεια, αυτή η καταφανής αναντιστοιχία ανάμεσα στη θέληση του λαού και στα έργα των «Μπους και σία» δεν είναι απόδειξη πως η η «Δημοκρατία» τους είναι ο μανδύας της αστικής δικτατορίας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού;


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ