Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στο πόδι...

Μαζικές και μαχητικές δραστηριότητες αναπτύσσουν οι φορείς του φιλειρηνικού κινήματος της περιοχής με την οργάνωση κινητοποιήσεων και εξορμήσεων ενημέρωσης για τον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του ιρακινού λαού. Διαρκής, επίσης, είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων του φιλειρηνικού κινήματος για μεγαλύτερη συσπείρωση και καλύτερο συντονισμό με άλλους μαζικούς φορείς.

-- Στα Γιάννενα μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι με λαμπάδες, σημαίες της ειρήνης και πικέτες με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ξεκίνησαν από τη Ζωσιμαία Ακαδημία λαμπαδηφορία έως το Εργατικό Κέντρο.

-- Στην Πρέβεζα, έγινε λαμπαδηφορία της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη το απόγευμα της Παρασκευής με συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά, και την απαίτηση των διαδηλωτών να φύγει η ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου από την περιοχή.

-- Στην Αρτα, το Σάββατο το πρωί εκατοντάδες Αρτινοί και Αρτινές έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς και με πορεία διέσχισαν την αγορά της πόλης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν ομιλίες από το γραμματέα του ΕΚ Αρτας, Τ. Βαρέλη και τον Α. Μαυρομάτη, δήμαρχο Αμβρακικού.

-- Σε Λευκάδα και Πρέβεζα έγινε αυτοκινητοδρομία ενημέρωσης και προετοιμασίας του λαού της περιοχής, στις μεγάλες πόλεις και σε χωριά για να είναι έτοιμος να δράσει την πρώτη μέρα του πολέμου.

Τέλος, αργά χτες βράδυ η Αντιπολεμική Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας μαζί με το ΠΑΜΕ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και την Επιτροπή Ειρήνης θα πραγματοποιούσαν σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ