Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ισχύει η απόφαση για στάση εργασίας

Απόπειρα της ΠΑΣΚΕ να ακυρώσει πραξικοπηματικά την απόφαση για 4ωρη στάση την πρώτη μέρα του πολέμου. Ο Γραμματέας του ΕΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρος, καλεί τους εργαζόμενους να βγουν με κάθε τρόπο στους δρόμους

Πραξικοπηματικά, παρά και ενάντια στις αποφάσεις εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, ενάντια στη διακηρυγμένη θέληση χιλιάδων και χιλιάδων εργαζομένων, να απαντήσουν και με απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη μέρα του πολέμου, για να σταματήσουν αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), επιχειρεί να ματαιώσει ακόμα και αυτή την 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η Διοίκηση του Κέντρου.

Την απαράδεκτη αυτή στάση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει ο Γιώργος Πέρρος, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος καλεί τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας σε λαϊκό ξεσηκωμό. Στη δήλωσή του ο συνδικαλιστής αναφέρει:

«Την ώρα που οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές βρίσκονται με το όπλο στη σκανδάλη για να χτυπήσουν τον ιρακινό λαό, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και ο πρόεδρός τους στο ΕΚΑ, πραξικοπηματικά, προσπαθούν να πάρουν πίσω ακόμα και αυτή τη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το ΕΚΑ με απόφασή του για την πρώτη μέρα του πολέμου. Με την απαράδεκτη αυτή στάση τους, βοηθούν την κυβέρνηση, η οποία παρέχει διευκολύνσεις δίνοντας "γη και ύδωρ" στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους επιδρομείς. Η απόφαση του ΕΚΑ για στάση εργασίας ισχύει μιας και κανένα όργανο δε συνεδρίασε, για να αλλάξει.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία, με απεργίες, στάσεις εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις παντού, στα εργοστάσια, στους τόπους δουλιάς, στους δήμους, να οργανώσουν την πάλη αποφασιστικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό, να βγούνε στους δρόμους την πρώτη μέρα του πολέμου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία».

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του ΕΚΑ, με ανακοίνωσή της στις 12 Μάρτη, κήρυσσε στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως στις 15.00 «δίνοντας συγκεκριμένη κατεύθυνση για τον οργανωμένο τρόπο άμεσης αντίδρασης, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι βάρβαροι σχεδιασμοί των γερακιών του πολέμου».

Αυτή ακριβώς την απόφαση, επιχείρησε χτες να ματαιώσει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΑ, χωρίς μάλιστα να έχει συνέλθει κανένα αρμόδιο όργανο για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Την κρίσιμη ώρα, τώρα που η αποτροπή του πολέμου είναι πλέον υπόθεση του κάθε υπεύθυνου πολίτη, τώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας είναι έτοιμη να σηκώσει το ανάστημά της, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΑ, εθελοντικά δηλώνει «προσκυνημένη» στις επιταγές του πλανητάρχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ