Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και υπομνημάτων για τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής

ΚΚΕ: Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί να δοθεί με υπομνήματα

Μια ακόμα αφορμή για προεκλογικό ψευτοκαβγά βρήκαν τα αστικά κόμματα, από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατά των «Σπαρτιατών» και της συμμετοχής τους στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης δήλωσε ότι «τη δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις» και πρόσθεσε «ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη». Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ - για δεύτερη σημειωτέον φορά - δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο (...) Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα ηγεσία του, τον αγώνα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστές εγκληματίες».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «υποκρισία» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι αποκλειστική δική της ευθύνη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τις διάφορες παραφυάδες του δεν μπορεί να δοθεί με υπομνήματα και μάλιστα στη βάση ενός απαράδεκτου ευρωενωσιακού θεσμικού πλαισίου που στήριξαν τα άλλα κόμματα και που, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν εμποδίζει τη συμμετοχή φασιστικών μορφωμάτων στις εκλογές, τις μεταμφιέσεις και τους αχυρανθρώπους τους, ούτε φυσικά αντιμετωπίζει τον ίδιο τον φασισμό.

Εχει συγκεντρωθεί ήδη αρκετή πείρα που επιβεβαιώνει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας απέναντι στην ΕΕ και συνολικά στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που τροφοδοτεί φασιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις, αντιλήψεις και πρακτικές, μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικό τείχος και όχι φυσικά η "αυταπάτη" ότι το αστικό κράτος και οι νόμοι του θα αντιμετωπίσουν τον φασισμό, αφού αυτός γεννιέται και θρέφεται στα σπλάχνα του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συζήτηση για τον εκλογικό αποκλεισμό τους και τα σχέδια του συστήματος(2023-04-15 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις ευθύνες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ(2023-04-11 00:00:00.0)
Επιχειρήσεις συμψηφισμού και θωράκισης των σκοτεινών μηχανισμών(2022-08-17 00:00:00.0)
Ανοιχτός στον ΣΥΡΙΖΑ(2014-05-14 00:00:00.0)
Να απαιτηθούν τώρα οι γερμανικές επανορθώσεις(2000-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ