Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Νέα κλιμάκωση εχθροπραξιών στα σύνορα

Δεκάδες ρουκέτες (πάνω από 50) εκτόξευσε χτες η «Χεζμπολάχ» σε μεθοριακές περιοχές του Ισραήλ, στην ευρύτερη Ανω Γαλιλαία, σε αντίποινα για τα αιματηρά πλήγματα που προκάλεσε προχτές βράδυ ο ισραηλινός στρατός, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 μαχητών της οργάνωσης στο χωριό Μπέιτ Γιαχούν.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο γιος του Μοχάμαντ Ράαντ, που είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Χεζμπολάχ» στο Κοινοβούλιο του Λιβάνου.

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η «Χεζμπολάχ» ανέλαβε την ευθύνη για περισσότερες από 20 επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών ισραηλινών θέσεων. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων ήταν και η εκτόξευση 48 ρουκετών σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και η ρίψη ενός πυραύλου «Μπουρκάν», ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο εκρηκτικής ύλης.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις χτεσινές εκτοξεύσεις ρουκετών της «Χεζμπολάχ» «τις πιο σημαντικές» από τις 7 Οκτώβρη.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε μεθοριακά χωριά στον νότιο Λίβανο, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Κατάρριψη drones των Χούθι από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χτες πως το αντιτορπιλικό «SS Thomas Hudner», ένα από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέρριψε drones που μετέφεραν εκρηκτικά από έδαφος που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πύραυλο Κρουζ που πέταγε προς το νότιο τμήμα της επικράτειάς του, με εκπρόσωπο του στρατού των Χούθι, Γιαχί Σάρι, να ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ ώσπου να σταματήσει η σφαγή σε Γάζα και Δυτική Οχθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ