Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός και η ομάδα Αχτσιόγλου, συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών

«Περήφανοι» για τα μνημόνια και τις ΝΑΤΟικές συμφωνίες και όσοι φεύγουν και όσοι μένουν...

Αποχώρησε χτες από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ομάδα Αχτσιόγλου, παίρνοντας μαζί της εκτός των υπόλοιπων στελεχών ανά την Ελλάδα και 9 βουλευτές, οι οποίοι μαζί με τους Ε. Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα της «Ομπρέλας» θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα μετράει 11 βουλευτές με επικεφαλής, κατά τα φαινόμενα, τον Αλ. Χαρίτση.

Την ίδια ώρα, την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε και ο Δ. Παπαδημούλης, μειώνοντας παραπέρα την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που μετράει πια 2 ευρωβουλευτές.

Η αποχώρηση μελών και στελεχών ανά την Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να μετράει 36 βουλευτές, λίγο περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει χάσει και το 1/3 σχεδόν της Κεντρικής του Επιτροπής.

Η αποχώρηση της τάσης των «6+6» επισπεύστηκε μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Στ. Κασσελάκη να συγκαλέσει για σήμερα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η επιστολή αποχώρησης των 9 βουλευτών, που υπογράφεται ακόμα από 48 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάρος της νέας ηγετικής ομάδας. «Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος», αναφέρουν.

Πάντως, το μόνο ευδιάκριτο σημείο διαφωνίας με τον Στ. Κασσελάκη είναι η προσέγγιση στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλευρές και στελέχη της οποίας ο νέος πρόεδρος αφορίζει, προκειμένου να εναρμονιστεί με το λαϊκό αίσθημα αλλά δίχως να αποκηρύξει συνολικά τη διακυβέρνηση Τσίπρα, ενώ οι αποχωρήσαντες εγκωμιάζουν αναφέροντας: «Παραμένουμε περήφανοι για όσα καταφέραμε την περίοδο 2015 - 2019 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο να διασώσει την κοινωνική συνοχή μιας χρεοκοπημένης χώρας. Κρατάμε από την πολύτιμη και δύσκολη αυτή μάχη τις μεγάλες τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, την επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια, την εθνική αυτοπεποίθηση που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Περήφανοι δηλαδή και για τα μνημόνια και για τους «νόμους Αχτσιόγλου - Βρούτση» και για τις ΝΑΤΟικές συμφωνίες, έτσι που ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του να «απορεί» μιλώντας για διάσπαση «εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία»: προσθέτοντας: «Καθώς φαίνεται, η μόνη "διαφωνία" όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα (...) είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η εισήγηση του Στ. Κασσελάκη χτες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου εκτίμησε ότι «κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ