Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Συγκροτήθηκε σε σώμα

Συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, με 16 ψήφους της πλειοψηφίας της επιτροπής έκαστος, ενώ αποφασίστηκε και να σταλεί τις επόμενες μέρες αρχικός κατάλογος μαρτύρων, αλλά και εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη να τεθούν προς συζήτηση στην επιτροπή.

Το ΚΚΕ - που θυμίζουμε πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Επιτροπής - ζήτησε να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο, με τον Ν. Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, να σημειώνει σε δήλωσή του: «Πιστεύουμε ότι έπρεπε να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αν θέλει μπορεί να βάζει προσκόμματα και εμπόδια στο έργο της Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει το έργο της Επιτροπής, να γίνει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με τη σύμβαση 717 για τα τρένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ