Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Ενα ακόμη παιδί σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό

Ενα 12χρονο παιδί στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη προστέθηκε στην ατέλειωτη μαύρη λίστα των εκατοντάδων θυμάτων από τις εγκληματικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και Εβραίων εποίκων από τις 7 Οκτωβρίου.

Το παιδί σκοτώθηκε στη διάρκεια νυχτερινής εισβολής του στρατού στην πόλη Μπέιτα που βρίσκεται νότια της Ναμπλούς, όταν δέχθηκε πυρά στο στήθος. Πέθανε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο.

Νωρίτερα χτες ένας 46χρονος άνδρας σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης του κατοχικού στρατού στο χωριό Μπούρκα, που βρίσκεται ανατολικά της Ραμάλας. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εν ψυχρώ σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο Παλαιστινίων που περνούσε τη γέφυρα τραυματίζοντας τους τρεις επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ο 46χρονος.

Προηγήθηκαν επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε ελαιώνα Παλαιστινίων δυτικά της πόλης Σαλφίτ, όπου κατέστρεψαν τουλάχιστον ελαιόδεντρα και έκλεψαν σοδειά από άλλα, με την άνεσή τους, καθώς εδώ και βδομάδες ο ισραηλινός στρατός εμποδίζει τους Παλαιστίνιους χωρικούς να πλησιάσουν τα χωράφια τους ή να μαζέψουν τις ελιές τους.

Επιπλέον, συνεχίστηκε και χτες το μπαράζ συλλήψεων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν άλλοι 76 με τον συνολικό αριθμό τους από τις 7 Οκτώβρη να ξεπερνά ήδη τους 3.130.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ