Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
29 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Σε πολύμορφη δράση καλεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Σε διοργάνωση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων αλληλεγγύης, μαζικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών με διάφορες μορφές, καλεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), ενόψει της 29ης Νοέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΣΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η συνεχιζόμενη ισραηλινή σφαγή κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας έχει εισέλθει στον δεύτερο μήνα της (...) Οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού είναι άνευ προηγουμένου, ενώ οι άνθρωποι που επιζούν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και τις επιθέσεις των στρατευμάτων εισβολής, εκτίθενται σε απάνθρωπες συνθήκες έλλειψης νερού, ηλεκτρισμού, φαρμάκων, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίζονται βίαια μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, που είναι μια "υπαίθρια φυλακή"».

Υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων πριν από τις 4 Ιούνη 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Ακόμη, ότι «ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στις εστίες του με βάση το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ και όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές».

Το ΠΣΕ τονίζει επίσης ότι «η Παλαιστίνη μπορεί και θα είναι ελεύθερη - Η αδικία δεν μπορεί και δεν θα διαρκέσει για πάντα!» και καλεί όλα τα μέλη και τις φιλικές του οργανώσεις στον κόσμο να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες, διεκδικώντας παράλληλα: Πλήρη και άνευ όρων τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης και όλων των εχθροπραξιών. Αρση της στρατιωτικής πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας. Προμήθειες φαρμάκων, ηλεκτρισμού, καυσίμων και καθαρού νερού για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αποκατάσταση νοσοκομείων και όλων των άλλων αστικών υποδομών. Τέλος στο «κυνήγι μαγισσών» και στις απειλές κατά των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ