Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενοχος των παρακολουθήσεων το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τις υποκλοπές και το σχετικό ψήφισμα της επιτροπής PEGA πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Η έκθεση της PEGA αναγνώρισε την μεγάλης έκτασης παρακολούθηση που συστηματικά πραγματοποιεί η ΕΥΠ, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού, εναντίον πολιτικών προσώπων, κομμάτων, δημοσιογράφων, σε βάρος αγωνιστών του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Βεβαίως, παραμικρή αναφορά δεν κάνει στις αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016.

Σε κάθε περίπτωση, η παρακολούθηση από κρατικές υπηρεσίες δεν δημιουργείται σε "κενό αέρος". Στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που διαχρονικά έχει θεσμοθετηθεί από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εξάλλου, και το πόρισμα αποδέχεται το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις παρακολουθήσεις, βαφτίζοντας τις υποκλοπές "καταχρήσεις". Γι΄ αυτό ζητά την εφαρμογή του Κανονισμού που επιτρέπει τη χρήση, διάθεση, εξαγωγή κ.λπ. κατασκοπευτικών λογισμικών, όχι την απαγόρευσή τους. Ετσι, δεν μας ξαφνιάζει που η Κομισιόν δεν "πήρε μέτρα". "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", όπως λέει ο λαός.

Επομένως, με την παρέμβαση και τη δράση τους, οι εργαζόμενοι να γκρεμίσουν το αντιδραστικό πλαίσιο ΕΕ, κράτους και κυβερνήσεων, της καταστολής και παρακολουθήσεων του λαού, για την προστασία των συμφερόντων των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ