Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι πλημμυροπαθείς διεκδικούν για να σταθούν στα πόδια τους

«Αναρμόδια» δηλώνει η δημοτική αρχή

Από τη συνέλευση κατοίκων στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας
Από τη συνέλευση κατοίκων στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας
Από τη μια, το κράτος επιλεκτικά ανίκανο να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς και, από την άλλη, πλημμυροπαθείς του Αγίου Θωμά Λάρισας, που όπως και σε άλλες περιοχές οργανώνουν τη δράση τους, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και διεκδικούν τα αυτονόητα και στοιχειώδη μέτρα.

Δευτέρα απόγευμα, 5 - 6 μέρες μετά την πλημμύρα στη συγκεκριμένη περιοχή και ενώ κρατικοί φορείς και υπηρεσίες έχουν «βουλιάξει» στην ολοφάνερη απουσία σχεδιασμού, συντονισμού και αποτελεσματικής παρέμβασης, στην πληγείσα συνοικία πλημμυροπαθείς συγκροτούν Συντονιστική Επιτροπή.

Αμεσα, το πρωί της Τρίτης, ανάγκασαν εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Λάρισας να συναντηθούν μαζί τους, ενώ στην αρχική τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση γιατί κάνουν ...συσκέψεις.

Στη συνάντηση η Συντονιστική απαίτησε να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση των νερών και της λάσπης σε όλα τα σπίτια. Να γίνουν απολυμάνσεις, να απομακρυνθούν τα φερτά αντικείμενα και τα οικιακά αντικείμενα που αχρήστευσε η πλημμύρα, να υπάρχει άμεση λύση για όσους δεν έχουν σπίτι να μείνουν, να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή ζημιών, να ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων κ.ά.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αναλώθηκαν σε αόριστες απαντήσεις χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης συγκεκριμένων μέτρων, με δικαιολογίες πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε», «αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα» και άλλα παρόμοια. Μάλιστα, σε συνέχεια του «αλαλούμ», η δημοτική αρχή κατηγόρησε την Πυροσβεστική που απαντλούσε νερά από τα σπίτια τις πρώτες μέρες γιατί, όπως είπε, αυτό δεν άφηνε να καθαριστούν τα νερά στους δρόμους. Και γι' αυτό δόθηκε η εντολή να σταματήσουν οι απαντλήσεις στα σπίτια...

Ομως, η Συντονιστική δεν πήρε καμιά συγκεκριμένη απάντηση ούτε για το τι θα γίνει με τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει με λύματα τα υπόγειά τους και επομένως υπάρχει άμεσος κίνδυνος μολύνσεων αλλά και για το γεγονός ότι ο όγκος της λυματολάσπης πιθανόν επηρεάζει και τη στατικότητα.

Επίσης καμιά απάντηση δεν πήρε για την άμεση συλλογή και απομάκρυνση των νεκρών ζώων που επίσης αποτελούν παράγοντα μολύνσεων. Την ενημέρωση αυτή και ό,τι άλλο ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή θα μεταφέρει η Συντονιστική στους πλημμυροπαθείς του Αγίου Θωμά στη νέα συνέλευσή τους σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία, δίπλα από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Συνέλευση και στη Νέα Σμύρνη

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας οι κάτοικοι που παλεύουν για να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια και τα καταστήματά τους, συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες οργάνωσής τους. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση, όπου απαίτησαν μέτρα αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, οι κάτοικοι αποφάσισαν σήμερα στις 10 π.μ. να συναντηθούν με τη δημοτική αρχή για να θέσουν τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ