Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε

«Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!»: Σε σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Παράλληλα, στηρίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

«Σήμερα, δέκα χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της Χρυσής Αυγής ακόμη συνεχίζονται, είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Η προσπάθεια που γίνεται να ξεπλύνουν τους φασίστες δεν θα περάσει. Βλέπουμε στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσα από τη φυλακή να λύνουν και να δένουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και αχυρανθρώπους για να μπουν στη Βουλή, ενώ ακόμη και ο καταδικασμένος Κασιδιάρης βάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων», σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο. «Ο λαός μας έχει πείρα και ξέρει πως η μάχη με τον φασισμό γίνεται στον δρόμο, στην γειτονιά, στους χώρους δουλειάς! Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού», ξεκαθαρίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ