Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επιτροπή αγώνα έφτιαξαν οι πλημμυροπαθείς σε «Παλέρμο» και Καροπλεσίτικα

«Παράπλευρες απώλειες» τους χαρακτηρίζει προκλητικά η δημοτική αρχή!

Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής του «Παλέρμο» και της συνοικίας των Καροπλεσίτικων, στα προάστια της Καρδίτσας, συγκροτώντας επιτροπή αγώνα.

Με τους συνοικισμούς να πληρώνουν ξανά τις ελλείψεις υποδομών, μια σειρά από σπίτια παραμένουν ακόμα και σήμερα στα στάσιμα νερά, διαμορφώνοντας επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες.

Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι επειδή βρέθηκαν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με την καταστροφή των περιουσιών τους μέσα σε 3 χρόνια, από το πέρασμα του «Ιανού», χωρίς στο μεσοδιάστημα να έχει γίνει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο. Παράλληλα, όμως, καταγγέλλουν πως δήμος και Περιφέρεια τους χαρακτήρισαν «παράπλευρες απώλειες» της «προσπάθειας» να μην πλημμυρίσει η πόλη!

Συγκεκριμένα, στην περιοχή, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, κατασκευάζεται δρόμος και έχει ανεγερθεί σε ύψωμα τείχος ηχοπροστασίας, το οποίο λειτουργεί και ως ανάχωμα για τα νερά από παρακείμενο ρέμα.

Την Τρίτη, πριν ακόμα πλημμυρίσει η περιοχή, στο σημείο βρέθηκαν κάτοικοι καθώς αντιλήφθηκαν πως έφταναν φορτηγά με χαλίκια τα οποία έφραζαν τα φρεάτια! Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, εκεί βρήκαν υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και τον δήμαρχο Καρδίτσας, και όταν διαμαρτυρήθηκαν, κλήθηκε η αστυνομία να παρέμβει με την πρόφαση ότι οι κάτοικοι «παρεμποδίζουν» τις εργασίες. Σε μια προκλητική της αποστροφή, η τεχνική σύμβουλος του δημάρχου αποκάλεσε κυνικά τους κατοίκους των συνοικισμών παράπλευρες απώλειες! Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, τα φρεάτια μπαζώθηκαν από οχήματα της Περιφέρειας για να μη διοχετευθεί το νερό προς την υπόλοιπη πόλη, και τώρα αυτό λιμνάζει για μέρες στην περιοχή.

«Οταν αντιληφθήκαμε ότι είναι διατεθειμένοι να μας πνίξουν, πήραμε τα αμάξια από εδώ για να τα σώσουμε», ανέφερε ο Ηλίας, κάτοικος του συνοικισμού, προσθέτοντας: «Εκτός του ότι φέρανε την αστυνομία όταν διαμαρτυρηθήκαμε, μετά δεν ενημέρωσαν κανέναν να απομακρυνθεί έγκαιρα».

Μετά τη χτεσινή τους συγκέντρωση οι δεκάδες πληγέντες απαίτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο νέο δημαρχείο προκειμένου να μεταφέρουν το αίτημά τους για άμεσες ενέργειες από τη δημοτική αρχή για την απομάκρυνση των υδάτων από την περιοχή, σύνδεση του δικτύου ομβρίων με αυτό της πόλης, αλλά και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη συνέλευση των κατοίκων παρευρέθηκε ο Εκτορας Γάζος, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ