Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα τώρα για τη ζωή και το βιος του λαού

Παρέμβαση στη συζήτηση για «μια ΕΕ πιο ανθεκτική στις καταστροφές» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, τόνισε τα εξής:

«Καπνίζει ακόμα ο Εβρος, με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη, που άφησε 19 νεκρούς και σχεδόν 1 εκατ. καμένα στρέμματα. Στη Θεσσαλία ολόκληρα χωριά πνίγηκαν, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, πολλοί οι αγνοούμενοι, εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι, χωρίς πόσιμο νερό, ρεύμα, φαγητό, εκτεθειμένοι στις μολύνσεις, εγκαταλελειμμένοι από το αστικό κράτος. Στο πλάι τους εξαρχής βρίσκονται εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, κάνοντας πράξη το σύνθημα "μόνο ο λαός σώζει τον λαό".

Δεν κρύβονται οι εγκληματικές ευθύνες ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων πίσω από τη λεγόμενη κλιματική κρίση. Σήμερα υπάρχουν τα μέσα ώστε τέτοια φαινόμενα να μη μετατρέπονται σε τραγωδίες. Η υλοποίησή τους όμως προσκρούει στην ευρωενωσιακή στρατηγική "κόστους - οφέλους", που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Στις ενωσιακές Οδηγίες, που συστήνουν να μην είναι "υπερβολικό το κόστος" των αντιπλημμυρικών έργων, με κριτήριο οι "οικονομικά αποδοτικότερες" περιοχές να διασωθούν.

Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών. Να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα προστασίας με ευθύνη του κράτους, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική, Δασαρχεία, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ευρεωνωσιακά κονδύλια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ