Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ
Τα ίδια «φούμαρα» περί «ισχυρής αντιπολίτευσης»

Γύρω από τη συγκεκριμένη συνθηματολογία περί «προοδευτικής αντιπολίτευσης», με αιχμή τη «μεγάλη επιστροφή», κινείται η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, που θέτει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξή του σε βασικό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Προχτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην Πάτρα, ενώ χτες μίλησε στην Αθήνα, στο Θησείο.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα είναι «ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να μπορεί να ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση στη ΝΔ και να βελτιωθεί το πολιτικό μας σύστημα». «Βελτίωση» του πολιτικού συστήματος, για το ΠΑΣΟΚ, είναι να επανέλθει το ίδιο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σιγά σιγά να αυξήσει τα ποσοστά του, ώστε από εκεί που ήταν «συγκολλητική ουσία» είτε σε κυβέρνηση ΝΔ είτε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και με τρίτο πρόσωπο, όπως έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του Μάη), να ξαναγίνει το ίδιο ένας πόλος εναλλαγής στην κυβέρνηση και εγκλωβισμού της λαϊκής συνείδησης πίσω από τις κούφιες υποσχέσεις της σοσιαλδημοκρατίας.

Οπως είπε ο Ν. Ανδρουλάκης από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Θησείο, «25 Ιούνη αναγεννάται ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η δύναμη που θα στείλει τον κ. Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση», πουλώντας «φούμαρα» ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ θα είναι «ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, ισχυρός αντίπαλος στη ΝΔ».

Εξάλλου, λέει εκ των προτέρων ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια «προγραμματική αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση του συγκεκριμένου». Μια «αντιπολίτευση», δηλαδή, που θα παίζει στο ίδιο γήπεδο με την κυβέρνηση της ΝΔ και θα επιχειρεί τον εγκλωβισμό του λαού στη συζήτηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γι' αυτό, και στην ομιλία του χτες κινήθηκε στις ίδιες ράγες που κινούνται όλα τα αστικά κόμματα, μιλώντας για «ισχυρή εξωστρεφή ανάπτυξη», για κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και συνθηματολογία για «ισχυρή δημόσια Παιδεία», στήριξη του ΕΣΥ κ.λπ., χωρίς βέβαια να λέει κουβέντα για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή πάλι στήριξη στο κεφάλαιο κ.λπ. Ενώ, επιχειρώντας να εξωραΐσει την ΕΕ και τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έθεσε ως προτεραιότητα την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ, τον ευρωστρατό κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ