Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Μπορούμε να κάνουμε το άλμα, να βγάλουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου!

Σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο μίλησε ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

«

Μπορούμε να κάνουμε το άλμα, να βγάλουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου!».

Αυτό το μήνυμα έστειλε η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Βαγγέλης Σοφίου, υποψήφιος βουλευτής, και ο Δημήτρης Δουλουφάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον νομό Ηρακλείου, καθώς επίσης ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.

«Από την κάλπη της Κυριακής ο λαός μας μπορεί να βγει πιο δυνατός. Με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, πιο ψηλά παντού! Ειδικά η Κρήτη έστειλε δύο αγωνιστές κομμουνιστές στη Βουλή στις 21 Μάη, τον Μανώλη Συντυχάκη από το Ηράκλειο και τον Αλέκο Μαρινάκη από τα Χανιά, και θα το ξανακάνει στις 25 Ιούνη!», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε πως «αποδείχθηκε σε όλους πια αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι τα τρία κόμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα, ότι συμφωνούν στα βασικά, καίρια, στρατηγικά ζητήματα. Συμφωνούν στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο υπερμνημόνιο που ονόμασαν Ταμείο Ανάκαμψης με τον λογαριασμό να τον πληρώνει ξανά ο λαός, με ματωμένα κυριολεκτικά πλεονάσματα και προαπαιτούμενα για να "τρέχει" το χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Και εμείς θα μετριόμαστε και θα είμαστε συνέχεια λιγότεροι!».


Οπως σημείωσε: «Μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες αποδείχτηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Καλαμιά Κοζάνης μέχρι τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, κι από εκεί στην υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών από τα "κοράκια" των funds. Η άνοδος σε ποσοστά και ψήφους του ΚΚΕ ενίσχυσε και τροφοδότησε νέους αγώνες που ξέσπασαν αμέσως μετά τις εκλογές. Οι βουλευτές και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ ήταν εκεί όπου τους χρειάστηκε ο λαός, στην πρώτη γραμμή, παλικαρίσια, δίπλα στον λαό, στους εργαζόμενους, στην εργατική τάξη. Αυτή είναι και η μόνη, πραγματική αντιπολίτευση που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός μας.

Για αυτό και το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή ότι σταθερότητα για το κεφάλαιο σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό. Δεν επιδιώκουν, δεν θέλουν μόνο σταθερή κυβέρνηση. Θέλουν ακόμη περισσότερο και σταθερά συναινετική, υποστηρικτική αντιπολίτευση στην πολιτική που έχουν συμφωνήσει με τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα μεγάλα αφεντικά. Γιατί όση ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια δική του κυβέρνηση, που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια δική του αντιπολίτευση, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «με την πολιτική τους και τη στάση τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν αρκετό χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην κυριολεξία την έσωσαν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια πολλές φορές. Με την πολιτική τους και τη στάση τους διαρκώς προπαγάνδιζαν στους ανθρώπους που τους στήριξαν ότι δεν υπάρχει "εναλλακτική". Τους έσπρωξαν έτσι ακόμη και στην ψήφο προς τη ΝΔ. Το ίδιο θα ξανακάνουν!

Ο Τσίπρας, τώρα λέει, μέσα στην απελπισία του, ψηφίστε με να μην είναι μεγάλη η διαφορά, να υπάρχει ένα "αντίπαλο δέος", για να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να λέει ότι αν δεν ψηφιστεί ο Τσίπρας, η ψήφος του λαού προς άλλα κόμματα ενισχύει τον Μητσοτάκη. Μαζί με τη μίμηση της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου αντιγράφει και τα πιο βρώμικα κόλπα του παλιού αυριανίστικου ΠΑΣΟΚ. Τώρα ξέθαψε τα ρυπαρά φύλλα της "Αυριανής" και τα αναπαράγει. Από τους αριστερούς και ριζοσπάστες θα πάρει την απάντηση που του πρέπει ακόμα μια φορά, πιο ηχηρή τώρα, με πιο δυνατό ΚΚΕ!

Αν για κάτι πρέπει όντως να ανησυχεί ο λαός, είναι ότι πραγματικά διαμορφώνεται στη Βουλή ένας συσχετισμός αρνητικός. Με ευρεία συναίνεση ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που φτάνει το 73%, αλλά και μικρότερα κόμματα που είναι έτοιμα να παίξουν τον ρόλο της χρήσιμης "τσόντας" στο σύστημα, όποτε χρειαστεί».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «αν για κάτι πρέπει να είναι σίγουρος ο λαός μας, είναι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Και κανένας συσχετισμός δεν μας τρομάζει!

Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ που θα βρίσκεται δίπλα στον λαό, που παλεύει διαχρονικά για να πληρώσει το κεφάλαιο», προσθέτοντας πως «η Κρήτη θα στείλει ξανά δύο κομμουνιστές στη Βουλή! Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες θα έχουν τους δικούς τους ανθρώπους βουλευτές χωρίς διακρίσεις! Αγωνιστές βουλευτές για όλο τον λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ