Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το βήμα να γίνει άλμα με πιο δυνατό ΚΚΕ!

Απέναντι σε μια πολιτική που αφήνει χωρίς εισόδημα τους βιοπαλαιστές, που γιγαντώνει τα αδιέξοδά τους, βρέθηκαν οι κομμουνιστές, ο λαός που συμπορεύτηκε, αγωνίστηκε μαζί τους και συνεχίζει.

Και όπως αναδείχτηκε στο οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη», απ' τις πρώτες στιγμές των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021 (όπως και προηγούμενα), αλλά και στη συνέχεια, αταλάντευτα και με σταθερότητα το ΚΚΕ βγήκε μπροστά, διεκδίκησε, απαίτησε όλα τα αναγκαία, την προστασία του λαού, να μην επαναληφθούν άλλες τέτοιες εικόνες.

Ηταν εκεί, οι κομμουνιστές στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στους Αγροτικούς Συλλόγους, στα εργατικά σωματεία, συμβάλλοντας καθοριστικά για να ξεδιπλωθούν οι απαιτήσεις για μέτρα στήριξης των πληγέντων, για να συγκροτηθεί επιτροπή και να συντονιστεί ο αγώνας. Για να βρεθούν σε κοινό βηματισμό οι αγωνιστικές παρεμβάσεις με άλλες περιοχές, να οργανωθεί συλλαλητήριο ακόμα και στην Αθήνα.

Το Κόμμα απαίτησε, ταυτόχρονα, μέτρα ουσιαστικής στήριξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων στην ύπαιθρο, σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζει, όπως στον αγώνα για να μπορέσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες να συνεχίζουν να παράγουν τη σταφίδα.

Πρόκειται για πάλη που αναγνωρίζεται στα χωριά και όχι μόνο, με πολλούς να επισημαίνουν ότι κόντρα στα ταξίματα των βουλευτών της ΝΔ αλλά και στα παχιά λόγια αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων που συμφωνούν στις ίδιες λογικές, βρέθηκαν μόνο οι κομμουνιστές, συνεπείς σε λόγια αλλά και κυρίως πράξεις με την καθημερινή τους στάση.

Αυτά αποτυπώνει και ο Θανάσης Βομπίρης, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, δηλώνοντας: «Δεν σταματήσαμε και ούτε θα σταματήσουμε λεπτό για τα δίκια του λαού μας. Αλλωστε και οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια ποιο κόμμα σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους, παλεύει, αγωνίζεται με αυτούς γι' αυτούς, όταν τα υπόλοιπα κόμματα τους διώκουν, στέκονται απέναντι, παρά τα λόγια συμπάθειας. Κάναμε ένα βήμα στις 21 Μάη. Καλούμε αυτό το βήμα να γίνει άλμα. Τη δύναμη που έδωσε ο λαός στο Κόμμα μας και στην Ηλεία, να τη μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την Κυριακή. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ ο λαός την επόμενη μέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για συνολικότερες ανατροπές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ