Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Στις 25 Ιούνη δυναμώνουμε την ελπίδα με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Σε μαζική προεκλογική συγκέντρωση στον Πύργο μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μήνυμα εκ νέου ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής έστειλε η μαζική, με παλμό και μαχητικότητα κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Ηλείας το βράδυ της Τρίτης στον Πύργο.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Χρήστος Γιάνναρος, Γραμματέας της ΤΕ Ηλείας, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον νομό, και ο Χρήστος Κούης, εργαζόμενος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της Τριανταφυλλιάς.

Η ομιλήτρια τόνισε πως το ΚΚΕ μπορεί να βγει πιο δυνατό, πανελλαδικά και στην Ηλεία, με την ακούραστη συμβολή μελών, φίλων του, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και μαζί του το μπόι του λαού.

«Η ΝΔ και η συναινετική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζονται από αυτούς που έχουν θέσεις και επιχειρήματα να την ξεμπροστιάζουν στη Βουλή και σχέδιο να την δυσκολεύουν στους δρόμους του αγώνα. Από το ΚΚΕ, δηλαδή! Καμία κυβέρνηση δεν είναι πανίσχυρη, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα», εξήγησε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Η ιστορική και πρόσφατη πείρα του λαού είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Εδώ στην Ηλεία, στα χώματα που γεννήθηκε και έδρασε ο Νίκος Μπελογιάννης, μπορούν να γίνουν πιο γεροί οι δεσμοί του Κόμματός μας με νέα τμήματα του εργαζόμενου λαού της νεολαίας», σημείωσε και κάλεσε: «Οι θετικές διεργασίες και ο προβληματισμός που υπάρχει να εκφραστεί άμεσα, με νέα τάση ενίσχυσης του ΚΚΕ και στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Μπορεί και η Ηλεία, ο Πύργος, οι άλλες πόλεις του νομού να συμβάλουν ώστε το Κόμμα μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες του νέου εκλογικού καλπονοθευτικού νόμου και να ξαναβγάλει μια γερή Κοινοβουλευτική Ομάδα, να βγάλουμε βουλευτές και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, που θα αποτελέσουν 100% τη μαχητική - εργατική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ ως κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο λαός μας».

«Για να βγάλουμε απ' τη ζωή μας τα Τέμπη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!»


Αναφερόμενη στο τι θα φέρει αυτή η δύναμη για τους εργαζόμενους και τον λαό, τόνισε:

«Σε κάθε περίπτωση στις 26 Ιούνη θα είναι εδώ: Μία κυβέρνηση που θα υπηρετεί τη σταθερότητα των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και μία συναινετική αντιπολίτευση που θα λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Θα είναι εδώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Η ενεργειακή φτώχεια, τα πανάκριβα τρόφιμα και οι μεταφορές και σε άλλα αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες.

Θα είναι εδώ η εγκληματική πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού κόστος. Οι κυνικές ομολογίες των στελεχών τους για τους καρκινοπαθείς προκαλούν οργή και αγανάκτηση, αλλά αποκαλύπτουν την αντίληψή τους για το πώς λογαριάζουν και πόσο κοστολογούν, τη ζωή μας. Αλλωστε, η εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και των ΚΥ στον νομό είναι κραυγαλέα απόδειξη για τι σημαίνει εμπορευματοποίηση της Υγείας, ποιες είναι οι τραγικές συνέπειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Θα είναι εδώ η πολιτική που επιταχύνει 700.000 πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, τα πανάκριβα ενοίκια, τα δυσβάστακτα επιτόκια σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια.

Θα είναι εδώ η πολιτική που αφήνει εκτεθειμένους τους βιοπαλαιστές αγρότες στα δυσθεώρητα κόστη παραγωγής, ενώ δεν παίρνει μέτρα στήριξης των τιμών όπως στη σταφίδα που έχουν σκοπό να την ξεπατώσουν και αποζημίωσης των παραγωγών, που συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες φυσικές καταστροφές της παραγωγής τους.

Θα είναι εδώ η πολιτική που στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής θα εξαντλήσουν τους μικρούς επαγγελματίες και μαγαζάτορες κι ας λένε ότι θα μειώσουν τους φόρους.

Θα είναι εδώ η πολιτική της εντατικοποίησης της εργασίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, των εργοδοτικών εγκλημάτων στους χώρους δουλειάς.

Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ και η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που εμπλέκει τη χώρα μας και τον λαό μας στο μακελειό για το μοίρασμα του κόσμου, τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Στις 26 Ιούνη όμως μπορεί και θα είναι εδώ και ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι ελπίδα αισιοδοξίας και εγγύηση ότι θα αναλάβει την ευθύνη του να αποκαλύψει, να αντιπαρατεθεί με την πολιτική που γεννάει και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα. Θα είναι το ΚΚΕ η εργατική - λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας, απέναντι στη ΝΔ και στα κόμματα που αθωώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της», σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως «υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός ο δρόμος χαράσσεται κάθε μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Είναι ο δρόμος που ο "λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής". (...) Για να βγάλουμε από τη ζωή μας τα Τέμπη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας... για να γίνουν οι θάλασσές μας γέφυρες φιλίας και όχι οι τάφοι "των κολασμένων της Γης"... Στις 25 Ιούνη δυναμώνουμε την ελπίδα με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ