Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οι νέοι «δαγκωτό» ΚΚΕ για την ανατροπή

«

Η μεγάλη ανατροπή των νέων - Ψηφίζουν ΝΔ, θέλουν Μητσοτάκη, υπέρ ΕΕ και ΝΑΤΟ», «Η επανάσταση των νέων - γιατί ψηφίζουν ΝΔ» και άλλες τέτοιες σάχλες συνόδευαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό νεοδημοκρατικό Τύπο την παρουσίαση μιας από τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στοχευμένης στους νέους. Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα περισσότερο από τους ίδιους που πριν μερικές βδομάδες έβλεπαν ...νίκη της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια, αλλά ένα θεματάκι με τα νούμερα είναι φανερό ότι το έχουν εκεί προς Πειραιώς μεριά.

Αντί σχολίου, κάνουμε ενδεικτικά μια σταχυολόγηση. Στο ερώτημα «ποιο συναίσθημα από τα παρακάτω περιγράφει καλύτερα την ψυχολογία σας αυτόν τον καιρό;», οι απαντήσεις στην έρευνα είναι οι εξής: «Ελπίδα, ικανοποίηση, σιγουριά / ασφάλεια», όλα μαζί συγκεντρώνουν 36%. «Ανησυχία / ανασφάλεια, δυσαρέσκεια / λύπη, οργή / θυμός» 58%!

Σαν να λέμε... χόρτασε αισιοδοξία από την πολιτική της ΝΔ η νέα γενιά, η οποία σε άλλη ερώτηση απαντά ότι οι κρίσεις της τελευταίας τετραετίας (πανδημία, Ενέργεια, πόλεμος, πληθωρισμός) επηρέασαν πολύ και αρκετά «το εισόδημα και τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε» (77%), «τα σχέδιά σας για το μέλλον» (75%), «το ηθικό σας» (71%).

Για το μέλλον; Στην ερώτηση «Ποια από τις παρακάτω λέξεις εκφράζει περισσότερο τη δική σας άποψη για την εξέλιξη της χώρας μας στο μέλλον;», με διαφορά πρώτη (με 35%) έρχεται η λέξη «κρίση».

Για τη δε ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τόσο «θέλουν» οι νέοι; Το 45% έχει «αρνητική» και «μάλλον αρνητική» γνώμη για την ΕΕ, ενώ για το ΝΑΤΟ η γνώμη αυτή φτάνει το 52%.

Οσο για το πού βρίσκεται η διέξοδος, 52% ζητάνε «Μεγάλες ριζικές αλλαγές, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται σημαντικές κοινωνικές συγκρούσεις» και 26% «Ανατροπή του συστήματος, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο»!

Με δυο λόγια, ας αλλάξουν πλευρό όσοι ονειρεύονται μια νεολαία «του χεριού» του σάπιου συστήματός τους. Η νέα γενιά μπορεί να κάνει όντως την οργή και τη θέλησή της δύναμη ανατροπής, με «δαγκωτό» ΚΚΕ και στις εκλογές της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ