Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;

«

Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ, ανήκει στη Δύση, είναι σε αυτή τη συμμαχία. (...) Το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Α. Παπανδρέου έλεγε "έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις", αυτό ήταν ένα σύνθημα. Την άλλη μέρα, ποτέ δεν μας έβγαλε. (...) Αρα η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει μια πολιτική σταθερότητα, μια απόφαση να είναι με τη Δύση».

Το παραπάνω είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα λεγόμενα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καππάτου, στις 13 Ιουνίου, σε πάνελ υποψήφιων βουλευτών στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς «Το Νησί».

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα και η «σταθερότητα» της «συμμαχίας» με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μεταφράστηκε σε ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα που συντελέστηκε στις θάλασσές μας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας με φριχτό τρόπο.

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι όντως όλα τα αστικά κόμματα, είτε από το πόστο της κυβέρνησης είτε απ' αυτό της αντιπολίτευσης, αποτέλεσαν πυλώνες σταθερότητας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης και των συμμάχων τους σε διεθνές επίπεδο.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα κόμματα «μίας χρήσης» είναι συνυπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα και τη δυστυχία των λαών, καθώς συμμετέχουν ενεργά, είτε στέλνοντας πολεμικό υλικό είτε φρεγάτες και έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό, είτε διευκολύνοντας τη διέλευση των μακελάρηδων από το έδαφός μας.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση απροκάλυπτα και ανάλγητα στηρίζει όλες τις επεμβάσεις όπου συμμετέχει, βάζοντας σε τρομερούς κινδύνους τον λαό μας, με μανδύα τις «στρατηγικές και συμβατικές υποχρεώσεις» και τον «ανθρωπισμό». Μάλιστα ονοματίζει ως «κέρδη» για τον λαό πιθανά ανταλλάγματα για την παροχή βοήθειας στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε άλλες χώρες, κρύβοντας όμως ότι τα κέρδη είναι για επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για τον λαό δημιουργούνται περισσότεροι κίνδυνοι.

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που νομίζει ότι έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου» και θα ξεχάσουμε τα πεπραγμένα του, γράφει άλλη μια λαμπρή σελίδα υποκρισίας, εκτοξεύοντας άσφαιρα πυρά κυρίως προς τη ΝΔ ενώ και ο ίδιος ψήφισε το «Δουβλίνο 3» και στηρίζει μετά μανίας τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών, με σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως η Μόρια και η Ειδομένη, που όχι μόνο δεν κατάργησε αλλά τα διατήρησε με ευλάβεια.

Για το πόση ακόμα υποκρισία χωράει στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει να αναλογιστούμε ότι ως κυβέρνηση, κανονικά και με τον νόμο, πουλούσε όπλα και στήριζε με στρατιωτικές αποστολές διάφορες επεμβάσεις, όπως ο σφαγιασμός του λαού της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας μάλιστα μέσω του τότε εκπροσώπου του ότι δεν έγινε και τίποτα που πουλάμε όπλα, έτσι κι αλλιώς από κάπου θα τα αγόραζαν! Αυτός είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η «αγάπη» που εκφράζει το κόμμα αυτό προς τους δυστυχισμένους και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου. Τσάι και συμπάθεια στα λόγια, πυραύλους και σφαίρες στην πράξη.

Οπως φυσικά δεν μπορούν να ξεπλυθούν τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν εμφανίζεται με το μανδύα «του νέου και του ωραίου». Εδώ γελάμε... Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κυβέρνηση Σημίτη, που έδωσε γην και ύδωρ στα «συμμαχικά» στρατεύματα για να μακελέψουν τον γειτονικό λαό της τότε Γιουγκοσλαβίας, που παρέδωσε τον αιτούντα πολιτικό άσυλο Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν στην Τουρκία, με πολύ βρώμικα μάλιστα κόλπα, ξεσηκώνοντας παλλαϊκές διαμαρτυρίες και πολύμορφους αγώνες. Θα πει κανείς, «αυτά έγιναν πριν 20 χρόνια, δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για το σήμερα, ίσως να έχουν μετανιώσει, ίσως να έχουν όντως αλλάξει».

Ομως το ΠΑΣΟΚ φροντίζει διαρκώς και αδιαλείπτως να επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό του ρόλο. Ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» που είναι, μέσα στο 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ που υπερψήφισε την τελευταία τετραετία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ΝΑΤΟικές δαπάνες, τις οποίες στηρίζει με χέρια και με πόδια.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με τον λαό από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Οπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας...

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Εβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών - ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στις 25 Ιούνη παίρνουμε θέση και γι' αυτό, όπως και για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, με τη μόνη συνεπή στάση που θα είναι και 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.


Σπύρος ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ