Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα

Κ. Παρασκευάς: Οι Γιαννιώτες να επανεκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή, πραγματικό εκπρόσωπο του λαού

Μήνυμα οργής για όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες με το τραγικό ναυάγιο στη Μεσόγειο, για τα «Τέμπη» που ζούμε καθημερινά, αλλά και μήνυμα αγώνα και ελπίδας ότι αν ο λαός θέλει μπορεί να αλλάξει πορεία, ζήτησε από τους Γιαννιώτες να στείλουν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας από τη μεγάλη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης στο Αλσος, κάλεσε τους Γιαννιώτες να αυξήσουν τις ψήφους και τα ποσοστά του ΚΚΕ, να επανεκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή, πραγματικό εκπρόσωπο του λαού. Παράλληλα τόνισε ότι την αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται θα την εξουδετερώσει και θα την τσακίσει η λαϊκή αντεπίθεση και πάλη, με πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει η εκλογική νίκη της ΝΔ μία «πύρρειος νίκη».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Νίκου Εξαρχου, προέδρου του Εργατικού Κέντρου, εκλεγμένου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη και εκ νέου υποψήφιου, ο οποίος υποσχέθηκε πραγματική μαχητική αντιπολίτευση, όπως στο «Market In», στήριγμα για κάθε Γιαννιώτη που θέλει να σηκώσει κεφάλι στο άδικο. Στη συνέχεια απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες της βιομηχανίας τροφίμων και στους οικοδόμους, να στείλουν μαχητικό μήνυμα ανυπακοής στις πολιτικές που τους μαυρίζουν τη ζωή, να μην επιτρέψουν στη ΝΔ να κλέψει τη βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στα Γιάννενα.


Ο Κ. Παρασκευάς στο ξεκίνημα της ομιλίας του επεσήμανε ότι ούτε η ΝΔ ούτε οι άλλες δυνάμεις του συστήματος είναι τόσο ισχυρές όσο φαίνονται. «Ο μόνος παντοδύναμος είναι ο λαός, αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του. Και αυτή βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δυνάμωμά του», ανέφερε.

Στο «ΠΑΣΟΚικό» δίλημμα που προκλητικά επανέφερε ο Αλ. Τσίπρας από τα Γιάννενα τη Δευτέρα, ότι «όποιος προοδευτικός δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει την ανεξέλεγκτη ΝΔ», τόνισε ότι πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό αυτοί που πήραν τις ψήφους των αγνών αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων και έκαναν κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο, αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και το 50% των βασικών αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτοί είναι οι αιμοδότες της, σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσβάλλει μόνο το ΚΚΕ αλλά και τις οικογένειες των αγωνιστών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Υπενθύμισε τους 16 εκτελεσθέντες στο Σταυράκι, ανάμεσα σε αυτούς τον 19χρονο Γιάννη Καλατζή και την ηρωίδα Ευτυχία Πρίντζου, Γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, και τόσους άλλους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπως ο Ανδροκλής Γκέλιας, ο Πολυχρόνης Βάης, ο Στέλιος Βαμβέτσος, για να καταλήξει ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κοινές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση των 350 προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, που ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε κυνικά ότι αποτελούν το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για να επισημάνει ότι αυτά θα καθορίσουν την πορεία των δικαιωμάτων του λαού και όχι οι προεκλογικές υποσχέσεις των αστικών - συστημικών κομμάτων, που γίνονται «φύλλο και φτερό στον άνεμο» την επόμενη μέρα.

Το σύστημα δεν χρειάζεται μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση, πρόσθεσε, αλλά και μια «διαθέσιμη» αντιπολίτευση, που να μην ξεφεύγει από τα αυστηρά όρια του συστήματος. Γι' αυτό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποθεώνουν την κοινωνική συνοχή, καλούσαν σε υποταγή και συναίνεση σε κρίσιμες στιγμές που ο λαός δοκιμαζόταν και έπρεπε να παλέψει για να σωθεί.

Χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ «εργολαβία πλυντηρίων», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεράστια προσφορά του να αναβαπτίσει ως «προοδευτικό» το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των αντιλαϊκών νόμων του «εκσυγχρονισμού», των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, της πολεμικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της παράδοσης του Οτσαλάν.

Κάλεσε δε τον λαό να μη σκορπίσει την ψήφο του στις δήθεν «αντισυστημικές» δυνάμεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πλεύση Ελευθερίας. Ηταν η πρόεδρός της η οποία στήριξε το σύστημα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ανέδειξε, υπενθυμίζοντας τη «συμφωνία - γέφυρα» για παράταση του 2ου μνημονίου τον Φλεβάρη του 2015, ενώ σχολιάζοντας το προεκλογικό της σύνθημα, «Βάζουμε Ζωή στη Βουλή», ανέφερε ότι στην πραγματικότητα προσπαθεί - στο μέτρο των δυνατοτήτων της - να δώσει το «φιλί της ζωής» στο σύστημα, όπως έκαναν στο παρελθόν και ανάλογα κόμματα - κομήτες.

Κλείνοντας, κάλεσε τους Γιαννιώτες να ψηφίσουν με κριτήριο ποιον θα έχουν στο πλάι τους την επόμενη μέρα. Γι' αυτό, ψήφος στο ΚΚΕ, «για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική συμμαχία, για άλλη εξουσία, εργατική, λαϊκή, σοσιαλιστική». Δυνατό ΚΚΕ «για να ενισχυθεί η δύναμη που πάει κόντρα στο ρεύμα, μέχρι να γίνει πανίσχυρο το ρεύμα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής».

Κάλεσμα στήριξης στο ΚΚΕ από επιστήμονες και καλλιτέχνες

Στο μεταξύ, επιστήμονες και καλλιτέχνες από τα Γιάννενα υπογράφουν κείμενο στήριξης στο οποίο τονίζουν: «Στις 25 Ιούνη θα ψηφίσουμε ξανά ΚΚΕ, γιατί μόνο το ΚΚΕ με τους βουλευτές του, τα μέλη του και όλους εμάς στο πλευρό του μπορούμε να παλέψουμε για το δίκιο του ανθρώπου της δουλειάς και του μόχθου (...) Το να ψηφίσουμε ΚΚΕ είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στον γιαννιώτικο λαό, στα παιδιά μας και στη νέα γενιά».

Το κείμενο στήριξης υπογράφουν οι: Βέλλης Σπύρος, δικηγόρος. Γούσιας Βαγγέλης, συνταξιούχος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χοροδιδάσκαλος. Δάσκαλος Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τραγουδιστής. Ζαβακοπούλου Αθανασία, νοσηλεύτρια στο ΓΝ «Χατζηκώστα». Ζώλας Λευτέρης, συνταξιούχος δικηγόρος. Ηλίας Πολύμερος, δικηγόρος. Μπογιόπουλος Ανδρέας, ορθοπεδικός χειρουργός - τραυματολόγος. Σαραφιανός Αρης, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σκοπούλη Γεωργία, συνταξιούχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ