Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διεκδικεί «κομμάτι» από την πίτα, με χαρτί τη βαθύτερη εμπλοκή

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, υπό τον μανδύα γνωστών προσχημάτων, εξέφρασε, χτες, στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στη λεγόμενη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.

Διεκδικώντας εκεί εύσημα για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, ο υπουργός στον χαιρετισμό του στη φιέστα τόνισε ότι η υποστήριξη της χώρας στο Κίεβο είναι «ακλόνητη» και παρέπεμψε στην παροχή «πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής στήριξης».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας. Πρέπει επίσης να συμβάλουμε, στη μεταπολεμική εποχή, στην ανασυγκρότηση της χώρας», πρόσθεσε, διεκδικώντας εκεί κομμάτι από το ψητό για ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Επισήμανε άλλωστε ότι «το 49,74% του συνολικού όγκου των προϊόντων που εξάγονται από την Ουκρανία είναι με στόλους ελληνικών συμφερόντων», ενώ τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία εναλλακτικών οδών τροφοδοσίας φυσικού αερίου, μέσω των μονάδων της Αλεξανδρούπολης».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται να συμβάλει, μέσω αυτής της συλλογικής προσπάθειας, με πρακτικό και άμεσο τρόπο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πρόκλησης στην Ουκρανία».

Προετοίμασε έτσι το έδαφος για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνέχεια και της τεράστιας στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει η κυβέρνηση, π.χ. με συνεχείς αποστολές αμερικανοΝΑΤΟικού οπλισμού μέσω Αλεξανδρούπολης, την αποστολή όπλων, πυρομαχικών και μέσων από το ελληνικό οπλοστάσιο, κι ενώ συζητήσεις έχουν γίνει για αποστολή και των ελληνικών S-300 και TorM1, όπως και «προτάσεις» που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς (βλ. σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη») για εκπαίδευση Ουκρανών κομάντος σε υποδομές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μια από αυτές το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ) της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς, το οποίο άλλωστε έχει αποδείξει αυτήν την ...αξία του σε ΝΑΤΟικούς συμμάχους και εταίρους. Π.χ. πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκεί εκπαίδευση αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ, κατά αρμόδιες πηγές, έπεται και συνέχεια...

Αλλωστε και χτες υπό το βλέμμα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Τσούνις, πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνεκπαίδευση των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ