Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Διέκοψε την παροχή αερίου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν διέκοψε χθες την παροχή φυσικού αερίου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - ανέφερε το «Armenpress» - ασκώντας πίεση στην αντιπαράθεση με την Αρμενία για τους όρους της «ειρηνευτικής» συμφωνίας που διαπραγματεύονται, με αιχμή τον έλεγχο του διαδρόμου του Λατσίν, του μόνου δρόμου που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τη Δευτέρα - αναφέρει το ρεπορτάζ - μια ομάδα Αζέρων που αυτοαποκαλούνταν οικολόγοι απέκλεισαν τον διάδρομο του Λατσίν, κίνηση που το Γερεβάν κατήγγειλε ως προβοκάτσια από το Μπακού με στόχο «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι αλλά το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε εδάφη στον τελευταίο πόλεμο, το φθινόπωρο του 2020.

Την Τρίτη στην Αρμενία, εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας της αντιπολίτευσης οργάνωσαν διαμαρτυρία κοντά στο γραφείο του ΟΗΕ στο Γερεβάν, απαιτώντας την απεμπλοκή του διαδρόμου του Λατσίν.

Το Αζερμπαϊτζάν είχε αναστείλει την παροχή φυσικού αερίου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τον περασμένο Μάρτιο, πλήττοντας τους 120.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ