Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα»

Τη Δευτέρα 19/12 η συναυλία - αφιέρωμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον Αλκη Αλκαίο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον χαμό του Αλκη Αλκαίου, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ. στο «Arce Club Live Stage» (Ελασιδών 6, Γκάζι).

Θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τραγουδούν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Δημήτρης Κανέλλος και Μανώλης Μητσιάς. Η μουσική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Παίζουν ακόμα οι μουσικοί Βαγγέλης Ζαρμπούτης, Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Ραψανιώτης.

Σε αυτήν την ξεχωριστή συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια του Μάριου Τόκα, του Νότη Μαυρουδή, του Σωκράτη Μάλαμα, του Μίλτου Πασχαλίδη και φυσικά του Θάνου Μικρούτσικου. Αλλωστε, η δημιουργική συμπόρευση με τον Θάνο Μικρούτσικο, που κράτησε μια ζωή, μας χάρισε μερικά από τα πιο ωραία και διαχρονικά έντεχνα λαϊκά τραγούδια. Από το «Φλεβάρης 1848», που ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Αλκαίου στο τραγούδι, μέχρι τη «Ρόζα» και το «Σιντάρτα». Από τη δημιουργική τους σχέση «γεννήθηκαν» δίσκοι - διαμάντια. «Εμπάργκο», «Στου αιώνα την παράγκα» και «Υπέροχα μονάχοι». Οι στίχοι του Αλκη Αλκαίου, κατά τον Θ. Μικρούτσικο, «ξεκλειδώνουν κι εκφράζουν τη δραματική συγκυρία, είτε πρόκειται για το ατομικό είτε για το όλον. Οι στίχοι του αφορούν τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλους μαζί».

Για κάποια χρόνια ο Αλκαίος γράφει στίχους μόνο για τον Μικρούτσικο. Αυτή η «αποκλειστική» σχέση σταματά όταν ο Νότης Μαυρουδής μελοποιεί το «Πρωινό Τσιγάρο», τους στίχους του οποίου είχε γράψει ο Αλκαίος για τον Λοΐζο, που είχε «φύγει» πρόσφατα από τη ζωή. Εμβληματική είναι, βέβαια, και η συνεργασία του με τον Μάριο Τόκα, που γέννησε τον δίσκο «Εντελβάις», με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Στη συναυλία, επίσης, θα παρουσιαστούν καινούρια τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού, ενώ θα είναι και η «επίσημη πρώτη» για δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μανόλη Ανδρουλιδάκη σε στίχους του Αλκαίου που του εμπιστεύτηκαν ο Ηλίας Γεράκης και ο Γρηγόρης Λιάρος, αδερφός του Αλκαίου, και θα δισκογραφηθούν μέσα στο 2023.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.

Για κρατήσεις και προσκλήσεις μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 693.6376.273, 698.3772.243 (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και 697.3010.641, 698.8630.394 (5 μ.μ. - 9 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ