Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλα τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

RIZOSPASTIS

Με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δ. Σκανδάλη συναντήθηκε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Κατά τη συνάντηση - στην οποία συμμετείχε ο Κ. Κύρλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου - ο διοικητής ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή και τα προβλήματά της, με κύριο την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και προσωπικού.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε έναν βαθμό καλύπτονται από επικουρικούς και συμβασιούχους, ωστόσο επεσήμανε πως σε όλους βγαίνει τώρα η εξάντληση απ' την εντατικοποίηση της δουλειάς τους την περίοδο της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές σημείωσε πως ή θα πρέπει να φτιαχτεί καινούργιο νοσοκομείο ή να βελτιωθεί σημαντικά το υπάρχον. Ωστόσο τα κονδύλια εξανεμίζονται απ' την ακρίβεια, αφού έχει διπλασιαστεί το κόστος ρεύματος, πετρελαίου αλλά και των υλικών.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αδυναμία παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας στους ψυχικά πάσχοντες, τομέα για τον οποίο πρέπει πολλά να γίνουν στον νομό.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Αν. Στύλος ανέφερε πως το νοσοκομείο καλύπτει τόσο την Αιτωλοακαρνανία όσο και τη Λευκάδα με μηδενική στελέχωση και στάθηκε - και αυτός - στην εξουθένωση του προσωπικού.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως το ΚΚΕ πιέζει με τη δράση του την κεντρική εξουσία να επιλύσει ζητήματα και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται για ζήτημα προθέσεων της διοίκησης, αλλά τι πολιτικές επιλέγονται. «Οταν δεν έχεις χρήματα για υποδομές, όταν δεν έχεις προσωπικό, όταν ο γιατρός δεν μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του ή γιατί έχει χαμηλό εισόδημα ή εξαντλείται και όταν κι ο ίδιος έχει τα προβλήματά του στο σπίτι, αυτά όλα επιδρούν, δεν μπορεί απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του», επεσήμανε.

Επίσης, τόνισε πως ο πρόσφατος νόμος για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη επιδεινώνει τα προβλήματα, ενώ ο κορονοϊός απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αφού ο ιδιωτικός θα τραβάει προς τα κάτω τον δημόσιο, όπως αποδείχτηκε και στην πανδημία, με τα δημόσια νοσοκομεία να γίνονται μιας νόσου, την ώρα που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ