Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με σημαία το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Διαδηλώνοντας σήμερα στις 7μ.μ. στο Πεδίο του Αρεως μαχητικά και με πείσμα για την υπεράσπιση του «Ρ», οι κομμουνιστές και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες, διαδηλώνουν υπέρ της ελευθεροτυπίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Η σημερινή συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, σηκώνει τη σημαία του αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που απειλούνται με ασφυξία από τον «γύψο» της ΟΝΕ, του καθεστώτος, που επιβάλλει στη χώρα μας η συμμαχία των πολυεθνικών και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Μια πολιτική που θα ενταθεί μετά τις εκλογές, στο όνομα της παραμονής της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Με σημαία το «Ρ», την εφημερίδα - όπλο του ΚΚΕ, που έχει καταξιωθεί σαν μετερίζι του αγώνα των εργαζομένων και συνολικά του ελληνικού λαού για δικαιώματα, ελευθερίες και εθνική ανεξαρτησία, στέλνουμε σήμερα μήνυμα αντίστασης και πάλης σε όσους απεργάζονται σχέδια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η επίθεση αυτή εξόντωσης του «Ρ», που γίνεται με εκτελεστικό όργανο τον Γιαννόπουλο, είναι μια επίθεση ενάντια στον ίδιο το λαό και τις ελευθερίες του και προετοιμάζει το έδαφος για παραπέρα περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών και μεγαλύτερη καταστολή των λαϊκών αγώνων.

O«Ρ», στην υπερογδοντάχρονη ιστορική και ένδοξη διαδρομή του πλάι στο ΚΚΕ, έχει περάσει από φωτιά και από σίδερο και δεν τον φοβίζουν ούτε μηνύσεις ούτε καταδικαστικές αποφάσεις. Αυτές έρχονται και παρέρχονται. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι διώκτες του «Ρ», αλλά επιμένουν, γιατί μέσω αυτής της πολιτικής δίωξης βάλλουν ευθέως όχι μόνο κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας για τρομοκράτηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής που αγωνίζεται, αντιστέκεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Ηπολιτική δίωξη κατά του «Ρ» και του ΚΚΕ έχει σαν τελικό αποδέκτη τον ίδιο το λαό. Επιχειρούν με αυτές τις πρακτικές και με τη δημιουργία κλίματος ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, άσχετα από το όποιο δικαστικό αποτέλεσμα προκύψει ή όχι σε βάρος της εφημερίδας, να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίστασης, να χτυπήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Ομως, αυτή η τακτική μπορεί και πρέπει να γίνει, από τον ίδιο το λαό, μπούμερανγκ σε βάρος της κυβέρνησης. Είναι ένας ακόμα λόγος οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και άλλα λαϊκά στρώματα να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος και να στρατευτούν στο λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο, που αντιτάσσεται και αμφισβητεί αυτή την πολιτική της υποταγής της χώρας και της περιθωριοποίησης πλατιών στρωμάτων του ελληνικού λαού. Είναι ένας ακόμα λόγος να στηρίξουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους αλλά και τους αγώνες τους πριν και κυρίως μετά τις εκλογές. Η σημαία του «Ρ» είναι η δική τους σημαία σε αυτόν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ