Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τις αποφάσεις του στη Διακομματική

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των υποψηφίων τους ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ λήφτηκαν χτες κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης με αντικείμενο τη νομοθεσία για τις εκλογικές δαπάνες. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και μετείχαν οι Β. Παπανδρέου, Απ. Κακλαμάνης, Δ. Ρέππας, Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Παπαντωνίου, Ε. Βενιζέλος, Κ. Λαλιώτης, Κ. Σκανδαλίδης κ.ά.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε θέλησε να αποκαλύψει τις αποφάσεις του κόμματός του, λέγοντας ότι αυτές θα ανακοινωθούν επισήμως από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή διακομματική που θα συνέλθει στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνεδρίαση - που σύμφωνα με το Δ. Ρέππα δε συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εκλογικής προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ - οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν και με ζητήματα που αφορούν στη διαφημιστική προβολή των πολιτικών δραστηριοτήτων των κομμάτων.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει τις ακόλουθες θέσεις: α) να απαγορευτούν οι προσωπικές αφίσες και γιγαντοαφίσες των υποψηφίων, β) να υπάρξει διπλασιασμός των εκλογικών δαπανών των κομμάτων, γ) να μην υπάρξει διεύρυνση με δικαστικούς της διακομματικής επιτροπής, δ) να απαγορευτεί η εμφάνιση στην τηλεόραση για τρεις συνεχόμενες φορές των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δ) δεν πέρασε η άποψη για απαγόρευση των προσωπικών εκλογικών κέντρων των υποψηφίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ