Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκε η δίκη Γιαννόπουλου - Μανδίκου

Για τις 14 του Μάρτη αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει ο δικομανής υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος εναντίον του συγγραφέα του βιβλίου «Εγώ ο Γιαννόπουλος», Γιώργου Μανδίκου. Μην αντέχοντας την αμφισβήτηση από κανέναν της «αντικατοχικής» του «δράσης», ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας τη φορά αυτή να ριχτεί το «βλάσφημο» βιβλίο του Μανδίκου στην πυρά.

Ειδικότερα, ζήτησε πριν από λίγο καιρό - και το πέτυχε - να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο, η οποία απαγορεύει την κυκλοφορία του συγκεκριμένου βιβλίου και ανοίγει το πράσινο φως για την κατάσχεση όλων των αντιτύπων, που δεν έχουν ακόμα πουληθεί. Παράλληλα, δρομολόγησε την ποινική δίωξη του συγγραφέα με την κατάθεση μήνυσης εναντίον του για «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου», υπόθεση που αναμένεται να φθάσει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών στις 7 του Ιούνη, μετά την πρόσφατη αναβολή της.

Χτες επρόκειτο να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ευάγγ. Γιαννόπουλου κατά του Γ. Μανδίκου με την ίδια αξίωση: Να απαγορευτεί η κυκλοφορία του βιβλίου, που δε σέβεται τις «αντιστασιακές» του περγαμηνές. Η δίκη αναβλήθηκε τελικά και μέχρι τη νέα δικάσιμο, που ορίστηκε, παραμένει σε ισχύ η προσωρινή απαγορευτική διαταγή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ