Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πεδίον του Αρεως

Σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., το μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και συμπαράστασης στο «Ρ», που διοργανώνεται από τις ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Πεδίον του Αρεως, στη μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της πολιτικής δίωξης σε βάρος του «Ριζοσπάστη», που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ. Εκεί απ' όπου στις 7 το βράδυ επιβάλλεται να ακουστεί στεντόρεια η φωνή όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων του Λεκανοπεδίου πως δεν ανέχονται τον αυταρχισμό, την παραβίαση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, στα οποία με ιδιαίτερο ζήλο επιδίδεται η κυβέρνηση.

Η επίθεση κατά του «Ρ» και κατά προέκταση εναντίον της ίδιας της ελευθεροτυπίας, αφορά όλους, αφού πάντα αυτού του είδους οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ, εναντίον εκείνων που παλεύουν και αντιστέκονται, καταλήγουν στα λαϊκά δικαιώματα. Για το λόγο αυτό είναι χρέος κάθε πολίτη να στρατευτεί στον αγώνα για την απόκρουσή της.

Σχολιάζοντας τις μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και μιλώντας για τη σημερινή συγκέντρωση, ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, Σήφης Κωτσαντής, τονίζει: «Οι κατευθυνόμενες από την κυβέρνηση απανωτές μηνύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ενάντια στο "Ριζοσπάστη" στρέφονται ωμά ενάντια στην ελευθεροτυπία και σκοπό έχουν να φιμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ και κάθε άλλη φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Και στον Πειραιά οι κομμουνιστές, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, υπερασπιζόμαστε την εφημερίδα του Κόμματος. Την εφημερίδα του εργαζόμενου λαού. Στην επιχειρούμενη τρομοκρατία απαντάμε με ένταση των προσπαθειών μας για αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" και την παραπέρα ενίσχυση των ήδη ισχυρών δεσμών του ΚΚΕ με την εργατική τάξη του Πειραιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που καθημερινά βιώνουν τις επώδυνες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής με την αύξηση της ανεργίας, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την πολύχρονη λιτότητα, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».


Σχετικά με τη δράση της ΚΟΠ του Κόμματος για την προετοιμασία της σημερινής συγκέντρωσης, σημειώνει: «Οι Οργανώσεις της ΚΟΠ έχουν πραγματοποιήσει πολλές εξορμήσεις στις συνοικίες και τους χώρους δουλιάς με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι. Μπαίνουμε εμπόδιο στην αντιδημοκρατική πολιτική, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στο πογκρόμ των διώξεων που οργανώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ενάντια σε συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των εκπαιδευτικών, του ναυτεργατικού κινήματος και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σύρονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν το δίκαιο των εργαζομένων».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει με έμφαση: «Το ΚΚΕ στη μακρόχρονη ιστορία του, αντλώντας δύναμη από το λαό, έδωσε σκληρές μάχες. Αυτές τις μάχες θα συνεχίσει να τις δίνει. Εκεί που απέτυχαν πολύ σοβαρότεροι αντίπαλοι, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν τύποι σαν τον Γιαννόπουλο και αυτούς που τον καθοδηγούν».

Γιγαντώνεται ο «όγκος» των αντιδράσεων

Παράλληλα με τις πικετοφορίες, τις συγκεντρώσεις και τις άλλες μορφές έμπρακτης έκφρασης συμπαράστασης στο «Ρ» και καταδίκης του αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης, συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ροή αντίστοιχων μηνυμάτων προς την εφημερίδα.

Καθημερινά δεκάδες, όλο και πιο πολλοί, μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, προσωπικότητες και παράγοντες του πνεύματος, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασία τους για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, της ελευθεροτυπίας, για την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης. Μια «βρώμικη» δουλιά, που ανέλαβε να τη φέρει σε πέρας ο ίδιος ο υπουργός της Δικαιοσύνης, έχοντας την αμέριστη στήριξη και κάλυψη συνολικά της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ