Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7591

Μαζική καταδίκη των κυβερνητικών διώξεων
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την εφημερίδα των εργαζομένων

Εντυπωσιακή σε όγκο και μαχητικότητα συγκέντρωση, χτες στην Αθήνα, ενάντια στη δίωξη του «Ρ». Μεγάλες διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

«Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού». Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες βροντοφώναξαν χτες στο κέντρο της Αθήνας «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"». Μαζί τους και πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, παράγοντες της δημόσιας ζωής, άνθρωποι, τοποθετημένοι σε άλλους πολιτικούς και κομματικούς χώρους, που δε βολεύονται στο σκοτάδι που θέλει να απλώσει η πολιτική της κυβέρνησης, η επιχείρηση υπονόμευσης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και χειραγώγησης των συνειδήσεων.

«Είμαστε σήμερα εδώ παρόντες στον αγώνα για να μην επιτρέψουμε τη συστηματική επιχείρηση φίμωσης της εφημερίδας του λαού, του «Ριζοσπάστη», φίμωσης συνολικά της ελευθεροτυπίας, του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής, της έκφρασης αντίθετης άποψης. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, να μην περάσει η αντιδραστικοποίηση της πολιτικής ζωής που παρουσιάζεται με τη μάσκα του εκσυγχρονισμού και της παγκοσμιοποίησης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και διευθυντής της εφημερίδας, μιλώντας στη συγκέντρωση της Αθήνας.

ΣΕΛΙΔΕΣ 3, 5 - 10


ΣΕΛ.  3,    5   -   10

Σκοταδισμός

Προχτές, με τη «βοήθεια» της κρατικής ΕΡΤ, η δήλωση του δημάρχου της Αθήνας μεταδόθηκε σε πανεθνικό δίκτυο, λες και επρόκειτο για ηγετικό, βαρυσήμαντο διάγγελμα, υψίστης εθνικής σημασίας.

Χτες, χιλιάδες κομμουνιστές, αλλά και πολλοί ακόμη αριστεροί και δημοκράτες, παράγοντες της δημόσιας ζωής, άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, πλημμύρισαν το Πεδίον του Αρεως και διαδήλωσαν στο κέντρο της.

Τίποτε δε μεταδόθηκε από τα παραπάνω στα κεντρικά βραδινά δελτία ειδήσεων των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Δυο μόνο λόγια από την κρατική ΝΕΤ, με τη συνοδεία των ανάλογων «φτωχών» εικόνων. Ο σκοταδισμός της τηλεοπτικής χειραγώγησης σε πλήρη δράση.



ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Σκάψανε 200 μέτρα σε πέντε χρόνια!

Είκοσι χρόνια υποσχέσεις και αλλεπάλληλες εξαγγελίες, σχέδια επί σχεδίων, αλλά και... λίγα σκάμματα, σε 200 μέτρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αποτέλεσαν το «βήμα» των καινούριων, προεκλογικών τυμπανοκρουσιών του Κ. Σημίτη, για την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της πρωτεύουσας.


ΣΕΛ.  18
ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΙΟΜΑΓΝ
Βία και συλλήψεις η κυβερνητική επιλογή

Με βία και συλλήψεις απάντησε η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ, αφού δεν τους ξεγέλασαν οι ψεύτικες κυβερνητικές υποσχέσεις


ΣΕΛ.  21
Κέρδη - «μαμούθ» για την Εθνική

Στα όρια του θριάμβου κινούνται τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής και του μονόδρομου της ΟΝΕ για το τραπεζικό κεφάλαιο. Μέσα στην τελευταία μόνο τριετία η ΕΤΕ αύξησε τα κέρδη της κατά 540%! Την ίδια περίοδο οι μισθοί «αυξήθηκαν» 4-6%!


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ