Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο πολιτικός λόγος δε φιμώνεται

Την παρακάτω επιστολή λάβαμε από τον νομάρχη Πιερίας Γεώργιο Παπαστεργίου σχετικά με τη μήνυση κατά του «Ριζοσπάστη»: «Πιστεύω ότι όλοι όσοι διαφυλάττουμε, ανεξαρτήτως κόστους, την τήρηση του Συντάγματος και των ελευθεριών κάθε πολίτη της ελληνικής δημοκρατίας, οφείλουμε να διαδηλώσουμε με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αντίθεσή μας σε πρακτικές παρωχημένων εποχών και ανήκουστου ήθους.

Ολόκληρος ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος, αλλά ιδιαίτερα όλοι οι πολίτες οφείλουν να εναντιωθούν στην προσπάθεια του κ. Ε. Γιαννόπουλου να επιβάλει όχι απλώς λογοκρισία, αλλά τη δίωξη της ελευθεροτυπίας μακροπροθέσμως, εφόσον το οικονομικό βάρος των αποφάσεων αυτών οδηγούν στην οριστική φίμωση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος - και δυστυχώς για το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών - και Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να τον μιμηθούν, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο πολιτικός λόγος, είτε εκφέρεται από τον ανώνυμο πολίτη που απολαμβάνει την ελευθερία του, δεν ποινικοποιείται, δε φιμώνεται. Η κριτική, η άλλη άποψη συνιστούν την ουσία της ίδιας της πολιτικής.

Η κυβέρνηση Σημίτη, επιχειρούσα στο παρελθόν, αλλά και σήμερα να αυτοχαρακτηρίζεται ως "εκσυγχρονιστική", πρέπει να γνωρίζει και να βιώσει ότι οι περισσότεροι, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πιστεύει πως ο βαθμός της σύγχρονης δημοκρατίας είναι ανάλογος του βαθμού σεβασμού και ελεύθερης ύπαρξης της "διαφορετικότητας", της κάθε άποψης και θέσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ