Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Μεγάλες οι δυνατότητες για κυκλοφοριακή άνοδο

Ξεπέρασε τα 19.000 φύλλα σε Αθήνα - Πειραιά την προηγούμενη Κυριακή

Μεγάλη κυκλοφοριακή άνοδο είχε την προηγούμενη Κυριακή, 6 του Φλεβάρη, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ». Συγκεκριμένα, σε Αθήνα και Πειραιά, ο «Ρ» έδωσε 19.803 φύλλα, ενώ την προηγούμενη Κυριακή, 30 Γενάρη, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν 13.277 φύλλα. Ενώ η αντίστοιχη περσινή κυκλοφορία του «Ρ», στις 7 Φλεβάρη 1999, ήταν 10.375 φύλλα. Τα 6.526 παραπάνω φύλλα ή ποσοστό 55%, από την προηγούμενη Κυριακή και τα 7.928 φύλλα ή ποσοστό 76%, από την περσινή αντίστοιχη κυκλοφορία, σε μια περίοδο μάλιστα που η εφημερίδα της εργατικής τάξης δέχεται πισώπλατα χτυπήματα, από κυβερνητικούς κύκλους, φανερώνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την άνοδο της κυκλοφορίας της.

Με τη συγκεκριμένη κυριακάτικη κυκλοφορία του, ο «Ρ» «σκαρφάλωσε» στην έκτη θέση της κυκλοφορίας των κυριακάτικων φύλλων και μάλιστα αρκετά μπροστά από την έβδομη σε κυκλοφορία κατά σειρά εφημερίδα. Στον πίνακα που δημοσιεύουμε σήμερα, παρουσιάζονται αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 6 Φλεβάρη, την προηγούμενη Κυριακή 30 Γενάρη, καθώς και την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει μια πρωτόγνωρη κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης - με επικεφαλής τον υπουργό Δικαιοσύνης - του «Ρ», ο λαός τον αγκαλιάζει. Η επιτυχία της κυριακάτικης εξόρμησης των μελών του ΚΚΕ, με το «Ρ» στο χέρι, και κυρίως η ανταπόκριση του κόσμου απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την εφημερίδα, να μπει φραγμός στα σχέδια των κυβερνώντων και στην πολιτική δίωξη, που επιχειρεί εναντίον του η κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών». Την εφημερίδα, που, άλλωστε, έχει σταθεί δίπλα του. Εχει βρεθεί πλάι του στη μάχη του μεροκάματου, στην απεργία, στην προβολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Είναι η εφημερίδα, που έχει αποκαλύψει, χωρίς κανένα δισταγμό, κάθε αντιεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο. Είναι το έντυπο, που, πολλαπλές φορές, έχει γίνει η ίδια η φωνή του εργαζόμενου...

Η εξόρμηση των κομμουνιστών με το «Ρ», την προηγούμενη Κυριακή, έδωσε την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους. Μια επαφή, που άφησε πίσω της και μια απαίτηση για ανάλογη και - γιατί όχι; - ακόμα καλύτερη συνέχεια και τις επόμενες Κυριακές που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ