Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις και αντιπολεμικές συναυλίες στη Θεσσαλία ενόψει της απεργίας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Λάρισα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη ΔΕΗ στη Λάρισα
Εξορμήσεις σε εργοστάσια τροφίμων, μετάλλου, γιαπιά, επισιτιστικά καταστήματα, σχολεία και στα δύο νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν από σωματεία χτες το πρωί στη Λάρισα, ενώ το απόγευμα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Αντίστοιχες περιοδείες θα γίνουν σήμερα στο εργοτάξιο του Αρμού, στη συνοικία της Νεάπολης, αύριο στη Φιλιππούπολη, την 1η Απρίλη στον Τύρναβο, στις 2 Απρίλη στο Αβέρωφ και στις 3 Απρίλη στους Αμπελόκηπους.

Ακόμα, με σκοπό να ακουστεί πιο δυνατά η απαίτηση για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ και τη Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών το Σάββατο 2 Απρίλη στις 12 μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στα Τρίκαλα έγιναν περιοδείες σε σούπερ μάρκετ και εργοστάσια τροφίμων, ενώ τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών και Συνταξιούχων, αλλά και το Παράρτημα Τρικάλων του ΠΜΣ με εξορμήσεις σε γειτονιές ετοιμάζουν την αντιπολεμική συναυλία που θα γίνει το Σάββατο 2 Απρίλη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ακόμα, μαζί με σωματεία συνταξιούχων ετοιμάζουν τη Δευτέρα 4 Απρίλη διαμαρτυρία στο κατάστημα της ΔΕΗ.

Στην Καρδίτσα συνεχίστηκαν και χτες οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ σήμερα το Σωματείο Οικοδόμων, το Παράρτημα του ΠΜΣ, ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση ετοιμάζουν και οι αγρότες, απαιτώντας μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και αναδεικνύοντας το αίτημα για την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι σε 400 περίπου βαμβακοπαραγωγούς.

Στον Βόλο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει Γενική Συνέλευση σήμερα στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες σε εργοστάσια μετάλλου, σούπερ μάρκετ, σχολεία, χώρους του δήμου, διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και στο Νοσοκομείο.

Λάρισα: Συγκέντρωση στη ΔΕΗ για «ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό»

Με σύνθημα «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό» και απαιτώντας να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλη συνταξιουχικών σωματείων πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κρεμάστηκε γιγαντοπανό και μοιράστηκε η ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλαν τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια, που προϋπήρχαν και εκτοξεύτηκαν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και στο κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια».

Παράλληλα, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε στον προϊστάμενο του καταστήματος υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή οι συναυλίες αλληλεγγύης σε Λάρισα, Καρδίτσα και Νάουσα(2023-10-27 00:00:00.0)
«Στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή»(2023-03-28 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης τα συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια(2022-09-24 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας στην Κεντρική Μακεδονία(2022-04-01 00:00:00.0)
Στο «πόδι» σε όλη τη χώρα(2022-03-31 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την πολύμορφη δράση για τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή(2021-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ