Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι στους δρόμους, κανένας συμβιβασμός με την ακρίβεια, απεμπλοκή από τον πόλεμο!

Εντείνονται οι προετοιμασίες από τα συνδικάτα για τη μεγάλη απεργιακή μάχη

Στην τελική ευθεία μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία βρίσκονται τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, εντείνοντας τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους με σκοπό να γίνει η Τετάρτη 6 Απρίλη μέρα που θα νεκρώσουν εκατοντάδες χώροι δουλειάς, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέρα που χιλιάδες λαού θα διαδηλώσουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Με τον στόχο αυτό, καθημερινά συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς ξεδιπλώνουν μαχητικά τη δράση, οργανώνοντας εξορμήσεις και παρεμβάσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, μεταφέροντας έτσι παντού το απεργιακό κάλεσμα.

Η ανταπόκριση που συναντούν αναδεικνύει τη δυνατότητα να αποτελέσει η 6η Απρίλη σταθμό στην αγωνιστική έκφραση της δυσαρέσκειας που όλο και φουντώνει μέσα στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, για την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα, για την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειες για τον λαό, για την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα εργατικά δικαιώματα, για τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Στο επίκεντρο της πάλης βρίσκονται διεκδικήσεις ουσιαστικής προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, ενώ σε μια σειρά από χώρους ξεχωρίζει η δράση για την υπογραφή Συλλογικών Εργασίας, με αυξήσεις στα μεροκάματα και με κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Στην πορεία προς την απεργία κοινό βηματισμό με τα εργατικά συνδικάτα αναπτύσσουν συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών και φοιτητών, άλλοι μαζικοί φορείς που καλούν σε συμμετοχή προκειμένου τα απεργιακά συλλαλητήρια να αποκτήσουν χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης. Τη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια έχουν ανακοινώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών. Να διαδηλώσουν μαζί με τα εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς στις 6 Απρίλη καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Κάλεσμα στις γυναίκες της βιοπάλης «να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και να συμμετάσχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη» απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι συνελεύσεις για την οργάνωση της απεργιακής μάχης. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Καβάλα Oil» και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας καλούν σε σύσκεψη σωματείων και φορέων σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους εμπορικούς συλλόγους του νομού, τους αγρότες, σε σύσκεψη, σήμερα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Η ΠΕΜΕΝ πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση σήμερα, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της (Μπουμπουλίνας 21).

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά σήμερα στις 9 μ.μ. πραγματοποιεί ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής διοίκησης μαζί με το παράρτημα Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί σε σύσκεψη, σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε πλατιά σύσκεψη σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσά του (Κομνηνάκη 43).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις στα παραρτήματα Κέντρου, Πειραιά, Νοτιοανατολικών Συνοικιών και Νέας Ιωνίας αύριο, Περιστερίου, Ιλίου, Βορειανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας στις 3 Απρίλη, Αιγάλεω και Μενιδίου στις 4 Απρίλη. Ακόμα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη στο εργοτάξιο της «Ιντρακάτ» στη Συγγρού.

Το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη 31 Μάρτη, και διευκολυντική στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 3 μ.μ.) προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη συνάντηση που θα έχει προηγουμένως με την εργοδοσία για την υπογραφή ΣΣΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect» και λοιπών θυγατρικών καλεί τα σωματεία του κλάδου σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη, με αφορμή τις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για την τηλεργασία, που επεκτείνονται.

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων (Μάρκου Μπότσαρη 68).

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου προχωρά σε Γενική Συνέλευση αύριο, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ