Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Τα έζωσε η αστυνομία για να εμποδιστεί κινητοποίηση εργαζομένων

Σε αποφασιστική απάντηση με την απεργία της 6ης Απρίλη καλεί το ΠΑΜΕ

Σε νέα κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση και το οποίο απαξιώνει ακόμα περισσότερο τον Οργανισμό, για την ολοκληρωτική μετατροπή του σε «δουλεμπορικό» της εργοδοσίας. Στην κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι συνάντησαν αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν από τα ξημερώματα τόσο στην είσοδο όσο και περιμετρικά του κτιρίου, μη επιτρέποντας την είσοδο σε αυτό.

Το νομοσχέδιο, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε χτες, περιλαμβάνει μια σειρά από οργανωτικές αλλαγές, ενεργοποιεί διατάξεις για τη διαγραφή του ανέργου από το μητρώο και τη διακοπή του επιδόματος στην περίπτωση που ο άνεργος αρνηθεί τρεις φορές «κατάλληλη» θέση εργασίας ή κατάρτισης.

«Οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι οργανωμένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο», τονίζει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας κατά τη χτεσινή κινητοποίηση. «Κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού προσπαθούν με τρομοκρατία και με απειλές να φιμώσουν τις φωνές των εργαζομένων, οι οποίοι στέκονται κόντρα στο νέο νομοσχέδιο, που προβλέπει τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μία υπηρεσία κατάρτισης διαρκείας που θα ταΐζει με ζεστό χρήμα τις επιχειρήσεις, μακριά από τις ανάγκες και την προστασία των ανέργων. Με συκοφαντίες και ψέματα επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τιμωρητικές διατάξεις που καθιστούν τον άνεργο υπεύθυνο για την ανεργία του και προβλέπουν τη διαγραφή του ανέργου από τα μητρώα του εφόσον αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας που του προτείνει ως "κατάλληλη" ο Οργανισμός».

«Η τρομοκρατία και το μπαράζ δικαστικών ενεργειών των τελευταίων ημερών απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές αρκετών κλάδων δεν θα περάσουν αναπάντητα», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν με αποφασιστικότητα την απεργία στις 6 Απρίλη, ώστε «να δοθεί συνολικά μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης σε κράτος και εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ