Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Δυτική Ελλάδα

Απεργιακές επιτροπές από τους οικοδόμους στην Πάτρα και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ζάκυνθο

Εντείνουν τις προετοιμασίες τους για την επιτυχία της απεργίας Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, οργανώνοντας καθημερινά την παρουσία στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις - ενημερώσεις και Γενικές Συνελεύσεις.

Στόχος να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα, να μην δουλέψει «γρανάζι», να επιτευχθεί ένα μεγάλο απεργιακό κύμα, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με απεργούς στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις στις 6 Απρίλη.

Παράλληλα, καλούν σε κοινό βηματισμό για όλα τα προβλήματα που τους ενώνουν, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συλλόγους τους.

Με σκοπό να βρεθούν σε κάθε έργο

Στην Πάτρα, μετά την πλατιά σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με συμμετοχή πάνω από 50 συνδικάτων και φορέων, τη «σκυτάλη» παίρνουν συνδικάτα που πραγματοποιούν άνοιγμα σε χώρους δουλειάς.

Με απόφαση της Διοίκησής του, το Συνδικάτο Οικοδόμων συγκρότησε απεργιακή επιτροπή, που οργανώνει περιοδείες στους χώρους δουλειάς και συσκέψεις με εργαζόμενους. Οπως τονίζεται, σκοπός είναι η επιτυχία της απεργίας σε όλα τα εργοτάξια και η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων σε αυτή, όπως και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (10.30 π.μ. οδός Κολοκοτρώνη).

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες πραγματοποιεί άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, στολίζοντας με πανό την πόλη, έξω από εμπορικά κέντρα και όχι μόνο, καλώντας στην απεργία αλλά και στη Γενική Συνέλευση που έχει εξαγγείλει και για την επιτυχία της, το Σάββατο 2 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στο Αγρίνιο

Σύσκεψη με συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και άλλους λαϊκούς φορείς πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, οι Σύλλογοι Δασκάλων Αγρινίου - Θέρμου, Κομμωτών, Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας, η Β' ΕΛΜΕ, η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου (μέλος της ΟΓΕ), η Ενωση Γονέων Αγρινίου και τα σωματεία Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Ιματισμού, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας.

Ηδη η Ομοσπονδία των αγροτών αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργιακή συγκέντρωση του Αγρινίου (10.30 π.μ. κεντρική πλατεία), ενώ Αγροτικοί Σύλλογοι βρίσκονται σε διαδικασίες ενημέρωσης στα χωριά με περιοδείες, για συνέχιση του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας έχει μπει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας το βάρος στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στον νομό, της Αμβρακίας Οδού αλλά και των πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάλαιρο. Το Συνδικάτο τονίζει ότι θα βρεθεί σε όλα τα εργοτάξια, με σκοπό να φτάσει στους εργάτες, περιφρουρώντας και την απεργία.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση», μετά από ΔΣ που πραγματοποίησε, προχωρά σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στο Αγρίνιο, σήμερα Τετάρτη σε «My Market», «Metro», «Jumbo», αύριο Πέμπτη σε «Πανεμπορική», «Lidl», «JUSK», «MON AMI» και την Παρασκευή σε «Βασιλόπουλο» και «Intersport», ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Σήμερα Τετάρτη (6.30 μ.μ.) η Διοίκηση του ΕΚ Αγρινίου θα προχωρήσει στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων μελών της, από κοινού με τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων συνδικάτων. Επί τάπητος θα τεθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και προγραμματισμός για την απεργία στις 6 Απρίλη.

Στην πρώτη «γραμμή» οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στη Ζάκυνθο, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους στον κλάδο, συγκρότησε απεργιακή επιτροπή και προχωρά και σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο). Στο επίκεντρο μπαίνουν εκτός από την οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας, τα προβλήματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και η πάλη για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην Κεφαλονιά, σε αντίστοιχη πλατιά σύσκεψη με εργαζόμενους θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ